Ο Βασίλης Κασιμάτης γράφει για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, το μείον στη βαθμολογία που παραμένει, τις θριαμβολογίες που απορρέουν από την εμφάνιση στην Ξάνθη, αλλά και τους στόχους που πρέπει να θέσει ο σύλλογος.  

Η εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη ήταν σίγουρα κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα, πράγμα που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν κάνει ένα πέρασμα από τις ιστοσελίδες αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα, από το βράδυ της Κυριακής το αγαπημένο όργανο των φιλάθλων του «τριφυλλιού» έγινε το μπουζούκι, κυρίως λόγω της πολύ καλής εμφάνισης του νεαρού μεσοεπιθετικού Γιάννη Μπουζούκη και δευτερευόντως,  της… συνοδείας αυτής, που δεν είναι άλλη από το καταπληκτικό τέρμα που «ανατίναξε» την εστία του Ζίβκοβιτς και έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

Έτσι οι «πράσινοι» παρόλο τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετώπισαν από την αρχή της χρονιάς, ξεκίνησαν με το καλημέρα να μειώνουν την «προίκα» των -6 βαθμών που κληρονόμησαν από τη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου, προσφέροντας μια αχτίδα φωτός στα εκατομμύρια των φιλάθλων τους που μουδιασμένοι όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούν τον αγαπημένο τους σύλλογο να περνά πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ωστόσο όπως όλες οι υπερβολές στη ζωή, έτσι και οι υπερβολικοί πανηγυρισμοί ή τα μεγάλα λόγια, μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν κακό, κάτι το οποίο αν συμβεί στην περίπτωση του Παναθηναϊκού μπορεί να αποβεί κυριολεκτικά μοιραίο για την ύπαρξη της ομάδας. Καλή η νίκη, καλός ο Μπουζούκης, συγκινητικός -η «σφαίρα»- Εμμανουηλίδης, ελπιδοφόρα και πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη στα «Πηγάδια», όμως όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα πρέπει να μείνουν έξω από αυτό και να κλείσουν τα αυτιά τους στις θριαμβολογίες καθώς κερδήθηκε μία μάχη όμως ο «πόλεμος» παραμένει εμπρός, με επόμενο αντίπαλο την φιλόδοξη Λαμία.

Αυτό μάλιστα είπε (πολύ σωστά) πρώτος απ’ όλους σε δηλώσεις του ο στρατηγός αυτού του συνόλου, Γιώργος Δώνης, υπογραμμίζοντας πως το κάθε ένα παιχνίδι είναι ένας διαφορετικός τελικός. Άλλωστε δεν θα γινόταν να πει κάτι άλλο από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τελευταίος στη βαθμολογία, το αρνητικό πρόσημο παραμένει (-3) και 29 ολόκληρες αγωνιστικές είναι ακόμα μπροστά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να υλοποιήσει τους στόχους του.  

Τέλος μιας και αναφερθήκαμε στους στόχους. Ποιοι θα είναι αυτοί; Αυτό θα το καθορίσει η ίδια η ομάδα με τις εμφανίσεις της σε βάθος χρόνου και τη δουλειά που θα πραγματοποιήσει στο Κορωπί, ενώ ρόλο θα παίξουν και οι όποιες αλλαγές θα συμβούν (αν συμβούν) εντός της σεζόν τόσο σε διοικητικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Μην ξεχνώντας τα προβλήματα και κοιτώντας κατάματα την κατάσταση ως έχει, πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η φυγή από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας το συντομότερο δυνατόν και όταν επιτευχθεί αυτός να τεθεί ο επόμενος και μετά ο επόμενος.... μέχρι να φτάσει το τέλος του «πολέμου» που ελπίζουμε να βρει τον Παναθηναϊκό αν όχι τον απόλυτο νικητή, τουλάχιστον κερδισμένο σε πολλά επίπεδα. 

ΥΓ. Η διαιτησία του Σιδηρόπουλου το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Παναθηναϊκό είναι εχθρική, αλλά ποιος ακούει από τη διοίκηση;

Βασίλης Δ. Κασιμάτης