Ο Βασίλης Κασιμάτης γράφει για τον Παύλο Γιαννακόπουλο που «έφυγε» πριν από ένα χρόνο... αλλά είναι εδώ και κουβαλάει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό.

Στις 10 Ιουνίου του 2018 ο Παύλος Γιαννακόπουλος «έφευγε» από κοντά μας και ξεκινούσε για τον παράδεισο, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του, αλλά και όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που έχασαν το δικό τους «Θεό».

Σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά, θα λέγαμε πως ο Παύλος ζει ανάμεσά μας και γιατί να μην το πούμε, αφού όπως πολύ σωστά λέγεται, οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις. Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση είναι αδύνατο να συμβεί, καθώς μιλάμε για τον ιστορικό ηγέτη του «τριφυλλιού» που γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό και έκανε το ανδρικό τμήμα μπάσκετ την καλύτερη ομάδα του 21ου αιώνα, όπως αναγορεύτηκε από την Ευρωλίγκα.

Το ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος δε θα ξεχαστεί φάνηκε και την Κυριακή (9/6) όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Α’ νεκροταφείο, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών και να τιμά τη μνήμη του «Παυλάρα». Ενός ανθρώπου που ήταν εκεί για όλους και προπάντων για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο λάτρευε.

Εδώ που τα λέμε ένας χρόνος ή 100 χρόνια, στην περίπτωση του Παύλου Γιαννακόπουλου δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Τα κατορθώματα και όλα όσα έχει πετύχει θα συνοδεύουν το όνομα του και θα τον διατηρούν «αθάνατο» στο πέρασμα των χρόνων και των Παναθηναϊκών γενεών που θα ακολουθήσουν. 

Τελικά στο μόνο που έκανε λάθος ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν, όταν είχε πει σε μία συνέντευξή του το 2001: «Από την προεδρία του Παναθηναϊκού πέρασε ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο Μαντζαβελάκης, ο Βαρδινογιάννης, τόσοι και τόσοι. Εγώ τι νομίζετε, ότι πήρα τον Παναθηναϊκό στην πλάτη μου εφ' όρου ζωής;»

Δεν τον πήρε μόνο στην πλάτη του εφ’ όρου ζωής, αλλά τον κουβαλά και μετά το τέλος αυτής…

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram

Βασίλης Δ. Κασιμάτης