Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το οποίο έβγαλε αρκετά και ενδιαφέροντα νέα για την εξέλιξη της τρέχουσας σεζόν της Basket League, αλλά και για την επόμενη.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός με ψήφους 13-1 ψηφίστηκε ως πρωταθλητής, ενώ παράλληλα λήφθηκε η απόφαση να μην υπάρξει κάποιος υποβιβασμός με αποτέλεσμα οι Άρης και ΠΑΟΚ να παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία. Μάλιστα όπως σας ενημερώσαμε η μόνη ομάδα που δεν ψήφισε υπέρ του να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ήταν το ίδιο το «τριφύλλι». 

Από κει και πέρα δύο ομάδες από την Α2 θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, ωστόσο αν για κάποιο λόγο δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους τότε δε θα αντικατασταθούν και το πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα διεξαχθεί με τις υπόλοιπες ομάδες.

Παράλληλα συμφωνήθηκε πως στο εξής κάθε ομάδα που θέλει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ. Ταυτόχρονα, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι στα 800.000 ευρώ, με την δυνατότητα να μετατραπεί αυτό το ποσό μέχρι και σε 600.000 ευρώ. 

Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή της νέας σεζόν. 

Τέλος να σημειωθεί πως για όλα όσα αποφασίστηκαν χρειάζεται η επικύρωση της ΕΟΚ. 

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram