Στην αλλαγή της εικόνα τους Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας πως η ομάδα του άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της, κάτι το οποίο της έδωσε τη νίκη.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από την αρχή ήταν δύσκολο να βρούμε τον τρόπο να παίξουμε άμυνα. Το Μιλάνο έχει μεγάλο ρόστερ και μεγάλη ποιότητα. Έχουν μόνο τρεις νίκες, αλλά έχουν χάσει πολλά παιχνίδια με μικρή διαφορά. Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον τρόπο μας. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και γυρίσαμε το παιχνίδι παίρνοντας μία σημαντική νίκη στο φινάλε».

Για το αν προτιμά να γυρνάει τα παιχνίδια ή να μπαίνει δυνατά η ομάδα του για να μην έχει μπελάδες στη συνέχεια: «Προτιμώ να κερδίζω. Δεν έχει σημασία πως κερδίζεις, τα παιχνίδια διαρκούν σαράντα λεπτά και στο τέλος πρέπει να έχεις κερδίσει έστω μ’ έναν πόντο διαφορά. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει, αλλά είναι ποιοτική ομάδα κι έχει χάσει αρκετές φορές δύσκολα».

Για τον αγώνα της Κυριακής με το Ρέθυμνο και τον καλό σκοπό που θα διατεθούν τα έσοδα: «Ελπίζω αυτήν την αγωνιστική να έρθει ο κόσμος για να μαζέψουμε ένα καλό ποσό γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο κόσμος, οι αθλητές και οι διάσημοι έχουμε ευθύνη να βοηθάμε τον κόσμο που είναι σε δύσκολη θέση. Κάποιες τέτοιες κινήσεις μας γεμίζουν περηφάνεια και ικανοποίηση».

Για το αν οι καλύτερες παίκτες είναι αυτοί που δεν παίζουν και για τον μικρό χρόνο των Βουγιούκα, Όγκαστ και Ντένμον: «Το θέμα είναι για εσάς τους δημοσιογράφους πως όταν χάνουμε, οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν έπαιξαν. Όχι για τους προπονητές. Πάντα προσπαθώ να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν αλλά παίζουν πέντε. Θέλω να τους βοηθάω όλους για να παίζουν. Πάντα θα προσπαθώ να βοηθάω όλα τα παιδιά για να είναι έτοιμοι. Εν τέλει πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις για να κερδίσουμε. Δεν μ’ ενδιαφέρει με ποιους θα γίνει, αλλά να νικήσουμε. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και όχι να παίζουν όλοι οι παίκτες τον ίδιο χρόνο».

Για το τρίτο δεκάλεπτο και την διαφορετική εικόνα στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια: «Βλέπω ότι δεν είστε σήμερα πολύ ικανοποιημένοι με το παιχνίδι. Ψάχνετε κάτι όλη την ώρα (σ.σ. γέλια). Όταν μου θυμίζεις το Κάουνας είναι σαν να θες να με τσιγκλήσεις. Έχω μία λίστα με δικαιολογίες για το παιχνίδι του Κάουνας, αλλά δεν θα τις χρησιμοποιήσω γιατί ποτέ δεν το κάνω. Γι’ αυτό θα πω ότι δεν προετοίμασα καλά το παιχνίδι, δεν είχαμε κατάλληλη νοοτροπία εξαιτίας μου και γι’ αυτό χάσαμε».

Για τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη: «Δεν θέλω να ριψοκινδυνεύσω πρόβλεψη, αλλά στο τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του. Δεν είμαι γιατρός και δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό. Αν τον χάσουμε δεν θα είμαστε η ίδια ομάδα, αλλά θα είμαστε διαφορετική ομάδα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να βρούμε τον τρόπο για να νικήσουμε».