Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, καθώς ο Τάσσος Στεφάνου, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και αθλητής μπάσκετ του «τριφυλλιού», είχε υποστεί προ δύο μηνών εγκεφαλικό επεισόδιο επιβαρύνοντας έτσι την υγεία του, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Αύριο Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου στις 15:00 θα γίνει τρισάγιο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, στις 13:00 θα γίνει η κηδεία του στο Φόδελε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο άκουσμα της είδησης, οι ΚΑΕ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις, δήλωση έκανε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν και οι ΚΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Γιαννακόπουλου:

«Ο Τάσσος Στεφάνου ήταν ένας ακούραστος εργάτης του Παναθηναϊκού, ένας άνθρωπος που ήταν παντού και πάντα παρών για τον Σύλλογο τον οποίο λάτρεψε και υπηρέτησε με απαράμιλλο πάθος, αγάπη και αφοσίωση επί σειρά δεκαετιών. Ένα υπόδειγμα ανδρός και οικογενειάρχη που τον χαρακτήριζε το ήθος και η αξιοπρέπεια. Η Παναθηναϊκή οικογένεια είναι πλέον φτωχότερη. Θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα…».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για το χαμό ενός εξέχοντος μέλους της «οικογένειάς» της, του Τάσσου Στεφάνου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης (19/12).
Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με το «τριφύλλι» διατελώντας αθλητής και παράγοντας του συλλόγου για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1945 και ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στα τμήματα υποδομής της καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Αγωνίσθηκε στην ανδρική ομάδα, στέφθηκε μαζί της Πρωταθλητής το 1967 και συνέχισε, από άλλα πόστα πλέον, να προσφέρει στον σύλλογο. Είτε ως προπονητής, είτε ως έφορος, είτε ως Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, ο Τάσσος Στεφάνου γνώρισε λαμπρές επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο είχε αφιερώσει τη ζωή του.

Ο Τάσσος Στεφάνου ήταν ένας «πιστός στρατιώτης» της Παναθηναϊκής Ιδέας, την οποία υπηρέτησε με πάθος. Από σήμερα η Παναθηναϊκή οικογένεια είναι φτωχότερη. Θα αποτελεί για όλους μας έμπνευση και θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί με το ήθος και την ευγένεια του, αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ομάδα μας.

Την Τετάρτη (20/12, 15.00) θα τελεστεί Τρισάγιος στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (22/12, 13.00) στο αγαπημένο του Φόδελε στο Ηράκλειο της Κρήτης...
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στο αποψινό αγώνα της ομάδας μας, όσο και σε όλες τις αναμετρήσεις της Euroleague και Eurocup αυτής της αγωνιστικής.

Καλό ταξίδι».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα για το Σύλλογό μας, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαστούμε με την απώλεια του Τάσου Στεφάνου, ενός ανθρώπου που ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό και τον υπηρέτησε με ταπεινότητα και ήθος για περισσότερο από μισό αιώνα. Ως αθλητής, προπονητής ή παράγοντας αφιέρωσε τη ζωή του στο «τριφύλλι» δίνοντας ένα ολοκάθαρο στίγμα του τι σημαίνει Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός πενθεί. Η οικογένεια και οι οικείοι του Τάσου θα είναι για πάντα περήφανοι για τη μνήμη του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ Β.C. αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Τάσου Στεφάνου αλλά και στην οικογένεια του Π.Α.Ο. για τη βαρύτατη απώλεια.

Ο Τάσος Στεφάνου υπήρξε υπόδειγμα παράγοντα, αθλητή και ανθρώπου. Το κενό που αφήνει στον ελληνικό αθλητισμό δυσαναπλήρωτο. Το χαμόγελό του, η ευθυκρισία του, το φίλαθλο πνεύμα πέρα και πάνω από οπαδικά χρώματα συνιστούν οδηγό για όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τάσου Στεφάνου και του Παναθηναϊκού για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.
Ο Τάσος Στεφάνου υπήρξε ένας εργάτης του μπάσκετ και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο».