Ο Ντέγιαν Ράντονιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού γνωστοποίησε το πρόβλημα που υπάρχει στο «τριφύλλι» με τον Άντριου Άντριους. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός επικοινώνησε το γεγονός πως ο Αμερικανός γκαρντ αρνείται να υπογράψει το κατάλληλο έγγραφο συναίνεσης, προκειμένου να βγει εκτός ελληνικού ρόστερ και να αντικατασταθεί από τον Μάριους Γκριγκόνις.

Η κίνηση αυτή έφερε την αντίδραση του 30χρονου Αμερικανού, ο οποίος μέσω γραπτής ανακοίνωσης που απέστειλε και δημοσίευσε η ιστοσελίδα Eurohoops παίρνει θέση για το γεγονός.

Μεταξύ άλλων τονίζει πως δεν υπάρχει κάτι προσωπικό στην όλη υπόθεση και όλα είναι… business, ενώ υπογραμμίζει πως εκείνος ήταν έτοιμος να υπογράψει το έγγραφο, μόνο αν του δινόταν η ευκαιρία να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα για να δείξει τις ικανότητές του στις άλλες ομάδες, κάτι που εν τέλει δεν έγινε.

Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του Άντριους, όπως αυτή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Eurohoops:

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την κατάσταση. Δεν έχω μιλήσει γιατί ξέρω σαν επαγγελματίας ότι τίποτα από αυτά δεν είναι προσωπικό, είναι business. Αλλά αφού αμφισβητείται η ακεραιότητά μου σαν άνθρωπος, θα μιλήσω. 

Το καλοκαίρι επέλεξα τον Παναθηναϊκό πάνω από άλλες προτάσεις από Ευρωλίγκα για την ευκαιρία να παίξω στην δεύτερη καλύτερη λίγκα του κόσμου. Έτσι το αντιμετώπισα, πήγαινα νωρίς και έφευγα αργά από τις προπονήσεις καθημερινά, ώστε να συνεισφέρω στην ομάδα, όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία.

Καταλαβαίνω ότι όλα είναι business. Όταν η ομάδα με προσέγγισε για το έγγραφο του ελληνικού πρωταθλήματος, μου ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν θα επηρέαζε την κατάσταση στην Ευρωλίγκα. Αλλά, πριν υπογράψω, ήμουν ήδη εκτός του ρόστερ.

Έτσι, ενημέρωσα την ομάδα πως θα υπέγραφα (5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας) μόνο αν μου δινόταν η ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου σε άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας, πριν την προθεσμία των μεταγραφών (17η αγωνιστική). Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να μου δώσει την ευκαιρία να με βοηθήσει να βρω άλλη ομάδα, παρά την καλή απόδοσή μου, όταν είχα την ευκαιρία.

Είχα πει εκ των προτέρων στους συμπαίκτες μου ότι δεν θα υπογράψω το έγγραφο και εκείνοι με στήριζαν συνεχώς. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, στηρίζω τους συμπαίκτες μου γιατί θέλω όλοι να κερδίζουν. Κανένας στα αποδυτήρια δεν θα πει κάτι διαφορετικό.

Ο επαγγελματισμός μου και η εργασιακή ηθική μου μιλούν από μόνα τους. Βλέπω όλα τα σχόλια των συναδέλφων μου και των φιλάθλων που εξέφρασαν την υποστήριξή τους και την πεποίθηση ότι ανήκω στην Ευρωλίγκα, το εκτιμώ. 

19 λεπτά με 8,2 πόντους, 2 ασίστ 41,7% δίποντα, 62,5% τρίποντα».

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram