Αφιέρωμα στον Μπεν Μπέντιλ έκανε η Ευρωλίγκα, με τον Γκανέζο παίκτη του «τριφυλλιού» να αναφέρεται μεταξύ άλλων πως αν και αρχικά ασχολήθηκε με το βόλεϋ, στο τέλος το μπάσκετ ήταν αυτό που του έκλεψε την καρδιά.

«Εκεί που έπαιζα βόλεϊ, ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα γήπεδο μπάσκετ. Μία μέρα, ενώ παίζαμε έναν αγώνα, άκουσα φασαρία και εντόπισα κινητικότητα στο διπλανό γήπεδο. Τότε καταλάβαμε τι γινόταν όταν είδαμε έναν πολύ δημοφιλή παίκτη στη Γκάνα, τον Μεμ Φάλκονερ που είχε έρθει να παίξει εκεί. 

Ενθουσιαστήκαμε όταν τον είδαμε και πήγαμε να τον παρακολουθήσουμε από κοντά. Λίγο μετά, ένας από τους συμπαίκτες του τραυματίστηκε και έψαχναν αντικαταστάτη. Τότε, ο Μεμ, αφού κοίταξε γύρω του, με έδειξε με το δάχτυλο και είπε: "Έλα εδώ να παίξεις". Με διάλεξε επειδή ήμουν ψηλός.

Μετά το ματς ήρθε και με ρώτησε γιατί δεν ξεκινάω να παίζω μπάσκετ. Του είπα ότι παίζω βόλεϊ και ότι δεν ξέρω μπάσκετ. Δεν έχω κάποιον να με προπονήσει. Μου είπε "θα είμαι στην πόλη για μία εβδομάδα. Έλα αύριο στο γήπεδο να σε προπονήσω". Όλη τη βδομάδα δουλέψαμε μαζί. Όταν έφυγε, ξαναγύρισα στο μπάσκετ. Αλλά τότε ήταν που άρχισε να αναπτύσσεται η σχέση μας. Τότε κατάλαβα ότι θα έμενα σε επαφή με το άθλημα. Όταν ο Μεμ ήταν νέος πήρε υποτροφία να παίξει στην Αμερική αλλά τραυματίστηκε. Μου έλεγε ότι ζούσα το όνειρο που εκείνος δεν μπορούσε

Κλείνοντας είπε: «Με έπαιρνε τηλέφωνο για να βεβαιωθεί πως ήμουν καλά. Ερχόταν στη γειτονιά μου και όλοι ήταν έκπληκτοι που τον έβλεπαν. Ήρθε σπίτι μου, γνώρισε τους γονείς μου και κατάλαβε ότι ήμουν καλός μαθητής. Του άρεσε που δούλευα σκληρά και έγινε ο μέντορας μου, ο αδερφός και ο πατέρας μου. Μου έλεγε ότι ακούει καλά πράγματα για μένα και πως θα μπορούσα να έχω μέλλον στο άθλημα».

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram