Η Άννα Ντουντουνάκη κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ για φέτος με 57.91 στα 100μ. πεταλούδα, ωστόσο δεν μπόρεσε να συνδυάσει την επίδοσή της αυτή με κάποιο μετάλλιο, μένοντας στην 5η θέση του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά τον τελικό η αθλήτρια του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ όντας συναισθηματικά φορτισμένη, γνωστοποιώντας μάλιστα πως μέσα στη χρονιά σκέφτηκε να τα παρατήσει, κάτι που εν τέλει δεν έκανε!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ούτε με το χρόνο είμαι πολύ ευχαριστημένη ούτε με τη θέση, αλλά αυτό μπορούσα να κάνω τώρα και αυτό έκανα. Το μετάλλιο ήταν πολύ δύσκολο, απ' ό,τι φάνηκε. Δεν έχει πάει η χρονιά όπως θα ήθελα, για να μπορώ να κυνηγήσω ατομικό ρεκόρ εδώ. Θα μπορούσε να είχε πάει καλά, αλλά ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, πολύ γεμάτη χρονιά με πάρα πολλούς αγώνες. Δεν έχω σταματήσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πραγματικά αν έπιανα αυτό το μετάλλιο, θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα.

Δεν τα κατάφερα, παρ' όλα αυτά μπορεί να στενοχωριέμαι, από την άλλη θα κάνω διακοπές έπειτα από πολύ καιρό που περίμενα αυτήν τη στιγμή. Αυτό που θα κρατήσω είναι ότι δεν τα παράτησα, ενώ το σκέφτηκα πάρα πολλές φορές φέτος. Δεν τα παράτησα ούτε μία στιγμή. Για μένα ήρθε η ώρα να κάνω διακοπές. Ίσως ήθελα να κλείσει καλύτερα η χρονιά, αλλά το είχα ανάγκη και του χρόνου θα φτιάξω τα πράγματα για να περάσω στο επόμενο στάδιο».