Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών και το τμήμα αφιέρωσε τον τίτλο στα γενέθλια της Θύρας 13.

Σήμερα  πραγματοποιήθηκαν τρία αγωνίσματα στο πλαίσιο των Πανελληνίων Αγώνων για το έτος 2022. Στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα, η ομάδα του Παναθηναϊκού Α.Ο., ήταν η ομάδα που σάρωσε τα μετάλλια!

Είναι μία τεράστια επιτυχία διότι πριν τους αγώνες, ο Γιάννης Καμπούρη (ίωση) και Μάνος Παπαθωμάς, δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών». Είναι δύο σημαντικοί σκοπευτές, με συνεχείς διακρίσεις. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το βάρος επωμίστηκαν οι δύο «μικροί».

Ο Νίκος Κανιούρης και ο Άρης Σαλταγιάννης, οι οποίοι όταν αγωνιζόντουσαν στην κατηγορία των εφήβων, ήταν πρωταγωνιστές και πρωταθλητές Ελλάδος πολλές φορές. Τα δύο αυτά παιδιά, μαζί με τον απίθανο Νίκο Γιαννίση, κατάφεραν να αποδείξουν, ότι κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις, όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει η θέληση! Σε έναν εκπληκτικό τελικό, αντιμετώπισαν την εξαιρετική ομάδα του ΕΣΚΟΘ κάνοντας τα πάντα για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Αυτός ο τίτλος, ήταν ο μόνος που δεν είχε κατακτηθεί στην κατηγορία Εφήβων και Ανδρών, στα πιστόλια από το 2015 μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι 2 κατηγορίες έχουν 12 αγωνίσματα στο πιστόλι και μέσα στο παραπάνω διάστημα είχαν κατακτηθεί οι 11 τίτλοι από τους 12. Σήμερα κατακτήθηκε και αυτό! Μαζί με την τεράστια αυτή επιτυχία των ανδρών, είχαμε άλλη μία εξίσου σημαντική.

Οι γυναίκες του Παναθηναϊκού Α.Ο., στο ίδιο αγώνισμα, κατάφεραν να μπουν στον τελικό του αγωνίσματος, αντιμετωπίζοντας την εξαιρετική ομάδα του ΣΟΕΛ. Η Μαρία Πετροπούλου, η Αναστασία Εξαρχάκου και η Μαρία Βάλερη, εντυπωσίασαν με τη σημερινή τους παρουσία! Οι δύο ομάδες, χάρισαν στους θεατές έναν αγωνιώδη τελικό. Τελικά τα κορίτσια του ΣΟΕΛ, στην τελευταία βολή κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Οι ομάδες του ΠΑΟ, στους άνδρες και τις γυναίκες, είχαν άλλον έναν πρωταγωνιστή. Τον Θοδωρή Κοτταρά. Ίσως τον καλύτερο και πιο πετυχημένο προπονητή στην ελληνική σκοποβολή, ο οποίος από το μηδέν, χτίζει πρωταθλητές δημιουργώντας ομάδες που γράφουν ιστορία. Στο τέλος της ημέρας, ήρθε άλλο ένα μετάλλιο. Αυτή τη φορά ήταν χάλκινο, στο αγώνισμα της Καραμπίνας 3x20 (50μέτρα), στην κατηγορία των ανδρών.

Οι Αντώνης Ζαρμακούπης, Αντώνης Δασκαλάκης και Στράτος Συβρής, κατέκτησαν την 3η θέση. Σήμερα, σε τρία αγωνίσματα, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε: 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο.

Ο coach Κοτταράς, μετά τον αγώνα, δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα νέοι αθλητές κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τελικών, κατακτώντας μετάλλια δείχνοντας οτι υπάρχει συλλογικότητα και μία περιφερειακή δουλειά, πέρα από τον προπονητή. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό που μας παρουσίασαν σήμερα!».

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram