Ανοδική πορεία σε όλα τα αγωνίσματα ΑμεΑ πέτυχε ο Παναθηναϊκός κάτι που φαίνεται και μέσω των τίτλων και των διακρίσεων που έχουν τα τμήματα.

Έπειτα από την κατάκτηση του τρεμπλ του μπάσκετ με αμαξίδιο που ανήκει στην ομοσπονδία της ΟΣΕΚΑ, της κατάκτησης του πρωταθλήματος του ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων που ανήκει στην Amputee Football Hellas, ήρθε χτες και η επίσημη βαθμολόγηση όλων των υπόλοιπων αθλημάτων που ανήκουν στην ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχει άλλα 16 αγωνίσματα τα οποία συμμετείχαν το 2022 στις εγχώριες διοργανώσεις της ομοσπονδίας και η τελική συνολική βαθμολογία της χρονιάς τους βρήκε στην 5η θέση μεταξύ 61 σωματείων, ένα μόλις μετάλλιο μακριά από την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ασφαλώς πρόκειται για μεγάλη επιτυχία αφού μιλάμε για το σύνολο των αθλημάτων και υπήρξε άνοδος κατά μία θέση από την προηγούμενη χρονιά και η 5η θέση είναι η καλύτερη στις ετήσιες αξιολογήσεις.

Σε ότι αφορά τα μετάλλια το «τριφύλλι» έκανε ρεκόρ ρεκόρ συνόλου καθώς φέτος είχε 52 συνολικά ενώ πέρυσι είχε 46. Ο ΠΑΟ έκανε ρεκόρ χρυσών μεταλλίων αφού είχε 20 ενώ πέρυσι είχε 15 , είχε τον ίδιο αριθμό ασημένιων μεταλλίων με πέρυσι (18) και κατέκτησε 14 χάλκινα μετάλλια ενώ πέρυσι είχε 13.

Στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας ήταν οι Καστελλάνοι με 85 μετάλλια, στη δεύτερη θέση ήταν ο Ιωνάς με 68 μετάλλια (45 χρυσά), στην Τρίτη θέση η Ελπίδα Θεσσαλονίκης με 68 μετάλλια (33 χρυσά) και στην τέταρτη θέση ήταν η Μεγαλόνησος με 53.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φίλιππος (49 μετάλλια), Κοτινος (48 μετάλλια), Αετοί Θεσσαλονίκης (47 μετάλλια), Ίωνες Χίου (44 μετάλλια) και Τυρταίος (39 μετάλλια).

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram