Εκτός τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας έμεινε η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού, καθώς ηττήθηκε με 66-62 από τη Δωδεκάνησο στη Ρόδο στον μεταξύ τους ημιτελικό.

Το «τριφύλλι» πραγματοποίησε κακό πρώτο ημίχρονο, μένοντας πίσω με 18 πόντους διαφορά, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, κοστίζοντας στους «πράσινους», παρά την υπερπροσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο μέρος για τη μεγάλη ανατροπή.

Από πλευράς Παναθηναϊκού ξεχώρισε ο Νέλσον με 36 πόντους ενώ ο Αχμέντ είχε 14 πόντους.

Ο αγώνας

Το ματς δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό καθώς οι «πράσινοι» ήταν πολύ νευρικοί στην επίθεση με αποτέλεσμα να χάνουν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 18-10. Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα χειρότερα του αμυντικά δεκάλεπτα και έτσι έμειναν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 42-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, μείωσε από τους 18 στους 10, αλλά τελικά η περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 55-40.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» έκαναν ηρωική προσπάθεια να μαζέψουν τη διαφορά και το κατάφεραν. Αρχικά μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό 7’40’’ πριν το τέλος με 57-48 και 3’02’’ πριν το τέλος μείωσαν εκ νέου σε 57-54. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο χρόνο που απέμενε, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 66-62.

Παναθηναϊκός: Αχμέντ, Φύτρος, Σανζ , Κατωπόδης, Κοντογιάννης, Δίτσης, Χρονοπούλου  Μαρτσάκης και Μιχαλοπούλου.

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram