Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από την Κυβέρνηση για να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της Λεωφόρου, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στη φυσική του έδρα από τη σεζόν 2021-22.

Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Αλαφούζος έχει θέσει ως στόχο του από την μεθεπόμενη σεζόν το «Απόστολος Νικολαΐδης» να μπορέσει να φιλοξενήσει και πάλι τους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να διευθετηθούν δύο βασικοί παράγοντες.

Ο πρώτος είναι να γίνουν οι εργασίες βελτίωσης προκειμένου το γήπεδο να μπορέσει να γίνει λειτουργικό με όσο το δυνατόν περισσότερες ανέσεις. Ο δεύτερος είναι να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας του, που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού δεν υπόκειται αποκλειστικά στη θέληση ή τη δυνατότητα των ανθρώπων του «τριφυλλιού», αλλά παίζει ρόλο και η ελληνική Κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις εργασίες για το λίφτινγκ της Λεωφόρου ο Αλαφούζος έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του, αναλυτικό πλάνο για το κόστος των εργασιών. Στο θέμα της ανανέωσης της άδειας, σύμφωνα με τη «Live Sport» μπορεί να συμβεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Για αυτό το λόγο o μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε επαφές με κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα η ανταπόκριση ήταν θετική. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, αν χρειαστεί το Υπουργείο θα νομοθετήσει, ώστε οι «πράσινοι» να επιστρέψουν χωρίς προβλήματα στην ιστορική τους έδρα.

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram