Ο Αντόνιο Σαβιέρ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και πριν καλά καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του, ο Πορτογάλος εξτρέμ παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της πορτογαλικής εφημερίδας «A’Bola», όπου και μίλησε για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Αφού λοιπόν οι Πορτογάλοι συνάδελφοι χαρακτηρίζουν τη μεταγραφή του 28χρονου άσσου «άλμα σε άλλη διάσταση», ο Σαβιέρ μίλησε για αυτή του την επιλογή αναφέροντας: «Δεν με φοβίζει αυτό το βήμα. Υπέγραψα σε ένα μεγάλο κλαμπ, το μεγαλείο του οποίου πρόλαβα ήδη να το δω πολύ ξεκάθαρα. Με εκατομμύρια φιλάθλους εντός κι εκτός Ελλάδας κι αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος για να υπερηφανεύομαι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο λόγο που τον οδήγησε να κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή: «Ο Παναθηναϊκός και μόνον αυτός. Μόνο και μόνο αυτός ο λόγος αρκεί για να πείσει κάθε παίκτη, είναι ένα τεράστιο κλαμπ. Το να αγωνιστώ σε μία ομάδα τέτοιου μεγέθους είναι κάτι που πάντα λαχταρούσα και νομίζω ότι το άξιζα. Επίσης, είμαι σε μία απίστευτη πόλη. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινα στην Αθήνα, εντυπωσιάστηκα, έχει εξαιρετική ποιότητα ζωής. Η δε δομή του συλλόγου, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Γνώριζα ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ, όμως έχει καταπληκτικές συνθήκες για να δουλέψεις εκεί».

Σε ερώτηση για την πορεία του ενός άλλου Πορτογάλου στον Παναθηναϊκό, του Κάρλος Ζέκα, ο Σαβιέρ αποκάλυψε πως είχε μιλήσει με τον πρώην αρχηγό του «τριφυλλιού»: «Μιλήσαμε με τον Ζέκα, είναι μία σπουδαία μορφή για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να γράψω εδώ μία ιστορία τόσο όμορφη, όσο έγραψε ο Κάρλος.

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την πρώην ομάδα του την Τοντέλα: «Είναι ένα κλαμπ που πάντα θα έχω στην καρδιά μου, γιατί με "σημάδεψε" και με βοήθησε να κάνω αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Χρωστάω πολλά στην Τοντέλα και εύχομαι στο κλαμπ κάθε επιτυχία και καλή τύχη στο μέλλον».

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram