Την αντίθεσή του με όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέροντας μεταξύ άλλων πως διαφωνεί εκατό τοις εκατό με το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μπάτζετ.

Αρχικά ο κόουτς του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Από τις 21 Σεπτεμβρίου που ο μεγαλομέτοχος έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την ομάδα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι, όσοι έχουμε μείνει, εργαζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά για τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για εμάς κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες ήταν το αποκορύφωμα. Το κόστος της ομάδας πρέπει να πέσει ακόμα δύο εκατομμύρια περίπου και από τα 6 εκατ. περίπου θα πάει περίπου στα 3 το μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα, αλλά είναι τεράστιο μέγεθος που πρέπει να κρατήσουμε όρθιο όλοι μας. Είχαμε κάτι όλοι στο μυαλό μας, ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Τώρα πάει να γίνει πολύ βίαια. Δεν είναι πλάνο σωτηρίας, αλλά αγωνιστικής διάλυσης. Διαφωνώ εκατό τοις εκατό με το πλάνο, δεν είναι ρεαλιστικό πλάνο. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, ούτε οι συνεργάτες μου. Υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, υπάρχει ο πρόεδρος. Είναι η στιγμή να πάρουν ακόμα μια. Ο Παναθηναϊκός δεν μια κόλλα χαρτί με νούμερα. Αν αυτό θεωρείται Παναθηναϊκός…».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν παραμένει στην τεχνική ηγεσία ανέφερε: «Ό, τι είχα να σας πω το είπα». Ύστερα από νέα ερώτηση που του έγινε για τα σενάρια περί παραίτησης, είπε: «Θα δούμε αν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας το Σάββατο. Παραμένω προπονητής του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού».

Για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ που επιστρέφει στην Τζένοα και τις επόμενες αποχωρήσεις: «Δεν έγινε ξαφνικά με τον Χίλιεμαρκ. Είχα πει και τις προάλλες, να δω ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι από εδώ και πέρα. Ο Όσκαρ θεωρεί ότι είναι καλύτερο για αυτόν να φύγει, με τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Θα φύγει, αλλά νομίζω ότι στο επόμενο ματς θα παίξει. Νομίζω ότι και για τον Μολέντο και τον Λούκας (σ.σ.Βιγιαφάνιες) θα τελειώσουν σύντομα τα πράγματα. Ο Λούκας έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση από πέρυσι. Η αξία του Κουρμπέλη είναι υψηλή. Όταν έχεις κάτι που αξίζει 100, αν έχει μεγάλη ανάγκη μπορεί να το δώσεις με 20».

Για το αν υπάρχει περίπτωση μεταγραφικής ενίσχυσης: «Μας είπανε ότι μπορείτε να πάρετε μερικούς που έχουν μικρό μπάτζετ, δηλαδή να παίρνουν 30-40-50 χιλιάδες. Αυτό είναι το πλάνο σωτηρίας και εγώ διαφωνώ. Κανένας από τους παίκτες που κοιτούσαμε δεν πληροί τα νέα δεδομένα».

Για το αγωνιστικό σκέλος: «Αυτή τη στιγμή και εδώ και πολύ καιρό το αγωνιστικό έχει πάει σε δεύτερη μοίρα, όλα πλέον σχετίζονται με τα νούμερα. Το πώς θα παραταχθεί η ομάδα νομίζω πως δεν ενδιαφέρει όσους κοιτάνε τα νούμερα. Εγώ αυτούς έχω, με αυτούς παίζω».

Για το ματς με τον Απόλλωνα: «Υπάρχει ομάδα, όσα παιδιά είναι εδώ πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Τα πράγματα είναι πολύ περίεργα εδώ και καιρό. Πιάνουμε παίκτες του λέμε πρέπει να φύγεις για να τα βγάλουμε πέρα. Θα μιλήσω με τα παιδιά, θα είμαι ξεκάθαρος με το πλάνο που υπάρχει να ξέρουν τι γίνεται. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Δεν ασχολούμαι εγώ με αυτά, υπάρχουν άλλοι που ασχολούνται με τα θέματα τα μεταγραφικά. Δεν ασχολούμαι με τα πάντα εγώ, ούτε παίρνω όλες τις αποφάσεις ούτε βάζω υπογραφές».

Για το ματς με την Κέρκυρα και την καλή εμφάνιση: «Και με την Κέρκυρα και στα άλλα ματς δεν ήταν κακή η ομάδα. Στον πρώτο γύρο είχαμε 11 γκολ, ενώ στα τρία πρώτα του δευτέρου γύρου είχαμε 8 γκολ. Παράγουμε περισσότερα πράγματα, φτιάχνουμε φάσεις και αξίζαμε καλύτερα αποτελέσματα. Πληρώναμε κάποιες επιπολαιότητες. Τα παιδιά, όμως, είχαν διάθεση και έβγαζαν πράγματα στο γήπεδο. Τη μία είναι έτσι, την άλλη είναι αλλιώς και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Δεν είναι εύκολο να το χειριστείς. Άνθρωποι είναι δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να βλέπει κάποιος έναν ποιοτικό συμπαίκτη του να αποχωρεί. Στους παίκτες μου λέω την αλήθεια και το πώς είναι η κατάσταση, δεν μπορώ να τους κρύβω την αλήθεια. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού και να αντιμετωπίζει τέτοια πράγματα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό».

Για το ότι ο κόσμος ζητάει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, είναι πιο πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο. Θα ξαναεμφανιστεί και θα ξαναπάει στο επίπεδο που πρέπει ο Παναθηναϊκός, δεν πρέπει να στεκόμαστε στο αν θα μείνω ή θα φύγω».

Για το αν θα παίξουν οι παίκτες που είναι προς παραχώρηση: «Ο Όσκαρ θα φύγει αλλά λογικά θα παίξει. Για τους άλλους δεν ξέρω αυτή τη στιγμή. Μπορεί το βράδυ, μπορεί αύριο να παρουσιαστεί κάτι άλλο. Αυτό δεν το ξέρω. Άμα δείτε εντεκάδες, σχήματα και πρόσωπα κάθε φορά είναι διαφορετικά. Από εκεί και πέρα εγώ διαφωνώ με την κατάσταση αλλά δεν είμαι εγώ που παίρνω τις αποφάσεις».

Για το αν παίρνει τις αποφάσεις ο Γιάννης Αλαφούζος: «Μα είναι ο μεγαλομέτοχος, επίσημα ακόμα μεγαλομέτοχος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Πιστεύει κανείς ότι όσες αποφάσισαν πάρθηκαν ότι δεν ήταν του Αλαφούζου. Πρέπει να δώσει το ΟΚ σε όλες τις αποφάσεις. Τον Παναθηναϊκό δεν τον ελέγχει ο Ουζουνίδης και ο Διαμαντόπουλος. Εμείς λέμε την άποψή μας, η ομάδα έχει μεγαλομέτοχο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός… διαλύεται: «Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος για να διαλυθεί. Αυτό που λέω είναι ότι πρόκειται για πλάνο διάλυσης. Ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι μεγάλο μέγεθος. Ξέραμε ότι θα παρουσιαστούν αυτά τα πράγματα, ότι θα έρθουν κακές στιγμές. Αν μια μέρα γελάμε, την επόμενη μας φεύγει αυτό. Δεν μπορούμε να χαρούμε ούτε μια μέρα.

Είχαμε συμφωνήσει ένα πλάνο αλλά… Αν μπορείτε εσείς να βρείτε μια ομάδα που θα ρίχνει τόσο το μπάτζετ της και να θέλει να είναι και κορυφαία ομάδα, τι να σας πω. Φτάσαμε σε σημείο να μας ζητηθεί να αποχωρήσει τραυματίας παίκτης. Θα ξεφτιλιστούμε τελείως δηλαδή…».