Η σύνδεση του Γιαν Μικάελσεν με την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό παραμένει ισχυρή παρά το γεγονός πως ο Δανός παλαίμαχος άσσος έχει αποχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια από τη χώρα μας.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και οι πορείες του Παναθηναϊκού στο παρελθόν είναι συνυφασμένες με την παρουσία του Δανού στο «τριφύλλι». Στο πλαίσιο αυτό μία από τις φανέλες που φόρεσε ο Μικάελσεν κατά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα αυτή της εκτός έδρας νίκης του «τριφυλλιού» κόντρα στη Σάλκε (0-2), θα δημοπρατηθεί με σκοπό να στηρίξει το ίδρυμα για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Ο Δανός γνωστοποίησε αυτή την κίνηση μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook αναφέροντας μεταξύ άλλων:  

«Χθες μου έστειλαν αυτή την φωτογραφία, ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού (οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν γράψει πως ήμουν ο καλύτερος παίκτες του κόσμου και εξαιρετικός άνθρωπος και είναι αφοσιωμένοι στον Παναθηναϊκό) και το μάτι μου έπεσε στην φωτογραφία, όταν ήμουν μαζί με τα αδέλφια μου στα... όπλα. Ήμουν πάλι στο γήπεδο, ένιωσα την αδρεναλίνη να κυλάει στις φλέβες μου και την καρδιά μου να χτυπάει πιο γρήγορα. Ώρα αγώνα!».  

«Αγαπάω αυτή την φωτογραφία αυτή της εκπληκτικής ομάδας: Νικοπολίδης, Φύσσας, Μπασινάς, Καραγκουνης, Ρενέ και Κόλκα (τα φιλαράκια μου), Κωνσταντίνου, Σόουζα, Σειταρίδης, Κυργιάκος και η νεότερη έκδοση μου (30 χρονών) Μικέλ σε καλύτερη φόρμα. 

Οι αναμνήσεις με γέμισαν. Οι Έλληνες της φωτογραφίας έγιναν Πρωταθλητές Ευρώπης το 2004. Τι εκπληκτικό επίτευγμα. Όπως το δικό μας θαύμα το 1992. Υπερήφανος που έπαιξα σε αυτή την ομάδα και έχω αναμνήσεις για όλη μου την ζωή. Εμπειρίες που με άλλαξαν γιατί έζησα το όνειρο μου και ορισμένα από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Η πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού σημαίνει πολλά για μένα. Θα δημοπρατήσω την φανέλα του Παναθηναϊκού για το ίδρυμα για τον καρκίνου του Παιδιού».

Δείτε την ανάρτηση

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram