Πιστός θεατής των αγώνων του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Σλοβένος στην καταγωγή ισχυρός άντρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε συνέντευξή του στη Nova ανέφερε ότι παρακολουθεί τους αγώνες του «τριφυλλιού» για να βλέπει τους συμπατριώτες του, Άντραζ Σπόραρ, Μπέτζαμιν Βέρμπιτς και Άνταμ Τσέριν να αγωνίζονται!

Παράλληλα μίλησε και για την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους τρεις Σλοβένους του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζουν Σλοβένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για να είμαι ειλικρινής, βλέπω αγώνες του Παναθηναϊκού ώστε να παρακολουθώ τους τρεις συμπατριώτες μου. Χαίρομαι που αγωνίζονται στον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Επίσης, ο Κούρτιτς είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Για το θαύμα της Ελλάδας το 2004: «Ήταν μια τεράστια έκπληξη η κατάκτηση, παίξατε σπουδαίο κατενάτσιο. Ο Ζαγοράκης ήταν ένας τεράστιος παίκτης, ο ηγέτης της Ελλάδας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως κερδίσατε την Πορτογαλία εκτός, παίξατε φανταστικά. Η Πορτογαλία κέρδισε το Euro το 2016 όπως η Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, η Πορτογαλία έμαθε από την Ελλάδα. Όπως και στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ένωσης, έτσι και στην Ελλάδα όταν κερδίζεις όλοι σε επαινούν, αν χάσεις δεν ασχολούνται. Η Ελλάδα έχει μια φθίνουσα πορεία από το 2014, όμως για εμάς παραμένει μια πολύ σημαντική χώρα».

Για το... ανόητο πλάνο της European Super League: «Το σημαντικότερο είναι οτι πάει καλά το ποδόσφαιρο. Με έχει κουράσει αυτή η πρόταση, αν υπάρχει πρόταση. Η μια πλευρά επενδύει στα λόμπι, η άλλη στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν τους ήθελε, το ποδόσφαιρο είμαστε εμείς. Αυτοί προτείνουν μια ανοησία. Το σύστημα λειτουργεί. Πρέπει όλοι να κερδίσουν στο γήπεδο. Μικροί μεγάλοι μεσαίοι. Το 99% του ποδοσφαίρου αυτό καταλαβαίνει, αυτή είναι η γοητεία του ποδοσφαίρου».

Για το Nations League: «Πιστεύαμε από την αρχή στο Nations League, όμως εκπλαγήκαμε από την επιτυχία του. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση μέσω της οποίας δίνεται ακόμα μια ευκαιρία πρόκρισης, είναι πολύ καλύτερη από τα φιλικά. Οι μεγάλοι παίζουν με τους μεγάλους».

Για τη σύγκριση Euro και Μουντιάλ: «Το Euro είναι πιο δυνατό όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με το Μουντιάλ. Αν σκεφτούμε ομάδες που μπορούν να το κατακτήσουν στη Γερμανία το 2024 θα δούμε ότι είναι τουλάχιστον δέκα και πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο της έκπληξης όπως έγινε με την Ελλάδα το 2004».

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram