Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ήττας του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, σημείωσε πως η ομάδα του απογοήτευσε με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μπορεί να αναστρέψει το κλίμα

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν είναι η πιο δύσκολη βραδιά απ’ όταν βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και για τη συνέχεια: «Πιθανότατα είναι η πιο δύσκολη βραδιά. Δεν ανταποκριθήκαμε σαν ομάδα όπως πρέπει και μας πόνεσε η αγωνιστικής μας συμπεριφορά. Δεχτήκαμε βαριά ήττα. Είναι σίγουρα δύσκολη στιγμή και για φέτος η πιο δύσκολη. Το πώς θα τη διαχειριστούμε είναι ένα θέμα. Χάσαμε εύκολα, υπάρχει απογοήτευση και έχουμε σε τέσσερις ημέρες ένα νέο παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουμε και να αποδείξουμε σε κάθε ματς πως σωστά είμαστε στην πρώτη θέση. Είμαστε εδώ (σ.σ πρώτη θέση) επειδή οι παίκτες αξίζουν να βρίσκονται εδώ, αλλά τώρα θα πρέπει να αντιδράσουμε».

Για τις στιγμές αδράνειας του Παναθηναϊκού και αν υπάρχει ψυχολογική πίεση από τη στιγμή που η διαφορά με τους υπόλοιπους μειώνεται: «Η βαθμολογική διαφορά που είχαμε έγινε χάρη της εξαιρετικής παρουσίας που είχαμε στον πρώτο γύρο. Ξέραμε ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Είναι περιττό να συζητάμε εάν υπάρχουν λάθη στα γκολ που δεχτήκαμε. Λάθη μπορούν να γίνουν, άλλα εμένα με απασχολεί περισσότερο τα δικό μας παιχνίδι και η δική μας παραγωγικότητα. Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το παιχνίδι είναι δικό μας το πρόβλημα. Δε θέλω να εστιάσω σε μεμονωμένα λάθη. Πρέπει να δούμε εμείς τι κάνουμε μέχρι να φτάσουμε να κάνουμε το συγκεκριμένο λάθος. Όταν διεκδικείς κάποιους στόχους πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Για τα επτά γκολ σε 18 παιχνίδια και τα τρία σε 8 λεπτά: Τα δύο πρώτα γκολ ήταν σχεδόν παρόμοια. Δεν είχαμε καλές τοποθετήσεις και δεχτήκαμε εύκολα τα γκολ στην πλάτη της άμυνας. Δεν θέλω να βρω δικαιολογία που ήταν εύκολα γκολ. Στέκομαι στο Α’ ημίχρονο που μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο παιχνίδι συνολικά. Μπορούσαμε να είχαμε απειλήσει περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να σταθώ μόνο στα λάθη. Δεν γίνονται τα ίδια λάθη κάθε εβδομάδα για να με προβληματίσει. Περιμένω να κάνουμε περισσότερα όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια. Δεν είμαστε ομάδα που βασιζόμασταν στην άμυνα, μας λείπουν άλλα πράγματα στο ματς που τα είχαμε και πλέον δεν τα έχουμε».

Για το αν λείπει το εύκολο γκολ από τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω αν μπορώ να σας απαντήσω. Ως ομάδα βασιζόμαστε σε μία ομαδική λειτουργία. Το εύκολο γκολ δεν είναι κάτι που έχω συναντήσει στο ποδόσφαιρο όσα χρόνια βρίσκομαι σε αυτό. Το γκολ είναι μία ομαδική προσπάθεια. Δε νομίζω ότι είναι αυτό το βασικό μας θέμα. Η φράση ‘εύκολο γκολ’ είναι κάτι που δεν μπορώ να δώσω απάντηση.

Για τον Κωνσταντέλια: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα όλοι οι νεαροί βασικοί είναι κυρίως στην άμυνα. Είναι ωραίο να υπάρχουν νέα παιδιά σε μεσοεπιθετικές θέσεις».

Τι έλειψε στον Παναθηναϊκό και χάλασε η μαγιά των καλών εμφανίσεων: «Χάσαμε την ψυχραιμία μας και την αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια. Αυτό είναι το βασικό. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιβλητικοί. Είμαστε αγχωμένοι όταν χάνουμε την  μπάλα σε συγκεκριμένους χώρους».

Για την αποχώρηση του κόσμου στο 0-3 και αν ο Παναθηναϊκός θα γυρίσει την κατάσταση: Είναι φυσιολογικό. Οι φίλαθλοι αποδέχονται μία κατάσταση ή όχι. Η εικόνα μας στο ματς ήταν μη αποδεκτή. Η βαθμολογική διαφορά που είχαμε έχει εξαφανιστεί. Μπορώ να κατανοήσω που έφυγαν από το γήπεδο, ήταν θέμα απογοήτευσης και προσδοκιών. Από εμάς εξαρτάται εάν μπορούμε να κρατήσουμε μαζί μας τον κόσμο. Θα κάνουμε τα πάντα και είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα είναι μαζί μας μέχρι το τέλος».

Για το αν υπήρχε απογοήτευση από το αυτογκόλ και το 2ο γκολ: «Είναι αλήθεια πως τα χρονικά διαστήματα των γκολ ήταν δύσκολα για την ψυχολογία των παικτών. Είναι φυσικό να υπάρχει απογοήτευση. Οι παίκτες είναι άνθρωποι έχουν συναισθήματα. Οι παίκτες θέλανε τη νίκη για πολλούς λόγους. Δεχτήκαμε τρία γκολ και ο τρόπος που τα δέχτηκαν ήταν ψυχοφθόρος και δύσκολο να τα διαχειριστούν. Απογοητεύσαμε πολλούς σήμερα. Είναι στο χέρι μας να είμαστε δυνατοί όταν τα πράγματα δεν είναι καλά για εμάς. Θα κάνουμε προσπάθεια σε Κύπελλο και πρωτάθλημα».  

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram