Καλύτερο θα είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, μετά τη νίκη των «πρασίνων» κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κολοβέτσιος στο match programme του Παναθηναϊκός-ΑΕΛ για το Κύπελλο

Η ομάδα δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις. Τι πιστεύεις ότι έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό;

«Πιστεύω πως η πιο καθοριστική παράμετρος ήταν οι προσθήκες και οι αφαιρέσεις που έγιναν την τελευταία στιγμή στο ρόστερ της ομάδας. Ηρθαν πολλά καινούργια παιδιά στο τέλος, παίκτες σημαντικοί για το πλάνο της ομάδας και τον τρόπο που αγωνίζεται και είναι λογικό να χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Παράλληλα αποχώρησε ο Ζέκα που ήταν πολύ καθοριστικός παίκτης για την ομάδα και αυτή η αλλαγή ήταν επίσης σημαντική. Ταυτόχρονα, προφανώς και η εικόνα που βγάλαμε στο γήπεδο οι υπόλοιποι μεμονωμένα και σαν ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα πιστεύω ότι σταδιακά θα βελτιωθούμε».

Από τη δουλειά που βλέπεις καθημερινά στις προπονήσεις πιστεύεις πως δικαιολογείται το να περιμένουμε βελτίωση άμεσα;

«Το πιστεύω πάρα πολύ. Υπάρχει από πλευράς όλων δίψα και όρεξη. Δίψα για δουλειά και όρεξη για διακρίσεις. Οπου υπάρχουν αυτά τα δύο συστατικά τα πράγματα σίγουρα θα βελτιώνονται. Πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά στη συνέχεια. Η δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή είναι στη σωστή κατεύθυνση και πιστεύω πως γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα».

Αυτό που καλείται λοιπόν η ομάδα να πετύχει είναι να βρει την ισορροπία ανάμεσα στη σταδιακή βελτίωση και την ανάγκη για αποτελέσματα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε;

«Σαφώς και μπορούμε. Ήταν πολύ σημαντική για εμάς η νίκη που πετύχαμε απέναντι στον Απόλλωνα την Κυριακή. Κυρίως από ψυχολογική πλευρά. Σαν ομάδα χρειάζεσαι μερικές φορές ένα αποτέλεσμα για να πάρεις ώθηση και να πεις με τον τρόπο σου ότι “είμαστε εδώ”. Αλλωστε όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός οφείλεις να μπορείς να βρίσκεις αυτήν την ισορροπία γιατί τα αποτελέσματα είναι πάντοτε ζητούμενο και δεν γίνεται διαφορετικά. Το πιστεύουμε όλοι στην ομάδα και μπορούμε να το καταφέρουμε».

Η φημολογία γύρω από πιθανές διοικητικές εξελίξεις ή αλλαγές σας επηρεάζει;

«Σίγουρα διαβάζουμε και παρακολουθούμε διάφορα που γράφονται και λέγονται, αλλά δεν πιστεύω ότι επηρεαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα πάντως δεν είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Η δική μας δουλειά είναι να βγάζουμε στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό μας, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορούμε εμείς να επηρεάσουμε».

Την ΑΕΛ την έχεις δει; Ποια είναι η άποψή σου;

«Είδα τον τελευταίο της αγώνα με τον Ατρόμητο. Είναι μια ομάδα με πάρα πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, πολλούς καινούργιους παίκτες και καινούργιο προπονητή. Οπωσδήποτε θα χρειαστούν χρόνο για να δέσουν σαν ομάδα. Παρόλα αυτά παραμένει μια σφικτή ομάδα και σίγουρα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και πρέπει εμείς να είμαστε όπως πρέπει στο γήπεδο για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τα παιχνίδια του Κυπέλλου τα αντιμετωπίζετε διαφορετικά από τα αντίστοιχα του Πρωταθλήματος;

«Όχι, δεν τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Είναι παιχνίδια που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι κάτι που κάθε ομάδα θεωρεί ότι έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει πράγματα και όλοι του δίνουν σημασία. Για εμάς το Κύπελλο αποτελεί βασικό στόχο απόν την αρχή, το ξέρουμε, θα το διεκδικήσουμε και πρέπει να είμαστε απόλυτα πειθαρχημένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας και να ξεκινήσουμε με νίκη την φετινή μας πορεία στη διοργάνωση».