Μία απόφαση που ισοδυναμεί με σκάνδαλο πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία τιμώρησε τον Ροντρίγκο Μολέντο με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών μετά την καταγγελία που είχε κάνει η ΠΑΕ ΑΕΛ, για ένα περιστατικό στο παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων.

Μάλιστα η τιμωρία αυτή δεν συνάδει με τον κανονισμό που ισχύει, ο οποίος αναφέρει πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή μόνο αν η παράβαση την οποία έχει κάνει διέλαθε της προσοχής του διαιτητή του εν λόγω αγώνα, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν συνέβη στο ματς Παναθηναϊκός - Λάρισα, καθώς ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης ήταν μπροστά στη συγκεκριμένη φάση.

οι «πράσινοι» αναμένεται να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προβούν σε έφεση, με τον Βραζιλιάνο να κινδυνεύει να χάσει το ντέρμπι της 28ης Οκτωβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της απόφασης από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέβαλε στον Παναθηναϊκό χρηματική ποινή ύψους 8.500 ευρώ (για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με την Λάρισα).

Επέβαλε στον ποδοσφαιριστή Ροντρίγκο Μοντεστό ντα Σίλβα Μολέδο ποινή αποκλεισμού 3 αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή 200 ευρώ για πράξη, στον αγώνα Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Λάρισα, που προβλέπεται και τιμωρείται από διατάξεις του άρθρου 10 του Πειθαρχικού Κώδικα.