Σαν σήμερα το 2009 ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πέμπτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Βερολίνο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την συγκεκριμένη ομάδα να αποτελεί κατά γενική ομολογία την καλύτερη και πληρέστερη ομάδα που έχει πατήσει πότε στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Οι «πράσινοι» έχοντας αποκλείσει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό δύο ημέρες νωρίτερα, βρήκαν στο δρόμο τους την «ρώσικη αρκούδα» του Ετόρε Μεσίνα, η οποία ήταν και το τελευταίο εμπόδιο για να ραφτεί το πέμπτο αστέρι στη πράσινη φανέλα.

Το άστοχο τρίποντο του Ραμούνας Σισκάουσκας έπειτα από την πολύ καλή άμυνα του Ντρου Νίκολας, ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης με το «τριφύλλι» να επικρατεί με 73-71 και να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 13 (8 ριμπάουντ), Χατζηβρέττας, Νίκολας 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2), Πέκοβιτς 6, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 10 (3)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Ζήσης, Κέιρου, Σμόντις 9 (9 ριμπάουντ), Σισκάουσκας 13 (2), Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Βοροντσέβιτς, Λάνγκντον 13 (1), Καούν 3, Χριάπα 9 (1), Πλάνινιτς 5, Μόρις.

Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα και ολόκληρο τον τελικό στα βίντεο που ακολουθούν

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram