Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Συλλόγων 2025 στην Ελληνική Τριαθλητική Λίγκα της WhyNot, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο άθλημα και γράφοντας ιστορία με ρεκόρ βαθμών.

Ο τίτλος κρίθηκε μετά από έξι διοργανώσεις που ξεκίνησαν την άνοιξη από το Μεσολόγγι και συνεχίστηκαν σε Χαλκιδική, Λίμνη Πλαστήρα, Επίδαυρο και Ναύπλιο, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στο Σούνιο. Η σταθερά υψηλή απόδοση των αθλητών του Παναθηναϊκού έφερε το «Τριφύλλι» για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας, μόλις δύο χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος και την 4η θέση του 2024.

Πρωταγωνιστές της χρονιάς – Ατομικές διακρίσεις

Οι κορυφαίες επιδόσεις των αθλητών στην WTL–S (WhyNot Triathlon Super League) συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη επιτυχία:

WTL–S (Super League)

– Παναγιώτης Κολόζης – 1η θέση (Standard Distance)
– Ευάγγελος Ραφτόπουλος – 2η θέση (Standard Distance)
– Αριστοτέλης Τσαγκάρης – 3η θέση (Standard Distance)
– Στέφανος Ραφτόπουλος – 4η θέση (Standard Distance)
– Ζωή Μουζενίδου – 2η θέση (Sprint Distance)
– Θεοφάνης Κόλλιας – 5η θέση (Sprint Distance)

WTL (WhyNot Triathlon League)

– Ασημίνα Μπαρμπαρούση – 1η θέση (Standard Distance)
– Στέφανος Ταμουρίδης – 1η θέση (Standard Distance)

Σούνιο: Εκρηκτική πράσινη παρουσία

Ο τελικός αγώνας στο Σούνιο είχε έντονο «πράσινο» χρώμα.
Στις 16 Νοεμβρίου, 43 αθλητές του Παναθηναϊκού συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα τριάθλου και διάθλου (standard, sprint, σκυταλοδρομίες).
Την προηγούμενη ημέρα, 11 αθλητές έλαβαν μέρος στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας 3000 μ. και 1500 μ., δίπλα στον Ναό του Ποσειδώνα. Τα βάθρα για ακόμη μία φορά «πρασίνισαν», με το «Τριφύλλι» να κυριαρχεί σε κάθε κατηγορία.

Κορυφή και στην Κολυμβητική Λίγκα Ανοικτής Θαλάσσης

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και την Κολυμβητική Λίγκα Ανοικτής Θαλάσσης 2025, επίσης με ρεκόρ βαθμών.
Πρόκειται για ακόμη ένα ιστορικό επίτευγμα, μετά την 3η θέση το 2024, την 9η το 2023 και τη 12η το 2022.
Οι αγώνες διεξήχθησαν σε Μεσολόγγι, Αρτέμιδα, Χαλκιδική, Επίδαυρο και Σούνιο.

Κορυφαίοι βαθμολογικά στην ανοικτή θάλασσα:

– Ασημίνα Μπαρμπαρούση – 1η θέση στα 3000 μ.
– Φραγκίσκος Καρλής – 3η θέση στα 3000 μ.

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram