Να βρει ένα τρόπο να κερδίσει το παιχνίδι κόντρα στον Μακάμπι Τελ Αβίβ ακόμα και με ένα πόντο διαφορά, είναι το ζητούμενο για τον Τσάβι Πασκουάλ ενόψει του αυριανού αγώνα κόντρα στην ομάδα του Ισαραήλ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη media day:

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε, σκεπτόμενοι μόνο τους παίκτες που είναι παρόντες και έτοιμοι να αγωνιστούν. Αναφορικά με τον Νικ, δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί του, ώστε να διαπιστώσουμε την κατάστασή του. Αυτό γίνεται για αρχή και μετά βλέπουμε για το πότε θα είναι διαθέσιμος».

Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Έχουν μία εξαιρετική ομάδα, πολύ αθλητική, με παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να σου κάνουν τη ζημιά, ξεφεύγοντας από το τακτικό πλάνο και παίζοντας φοβερά το ένας εναντίον ενός. Μπορούν να βρουν αβαντάζ σε κάθε φάση, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιήσουν ένα σκριν ή ένα pick ‘n’ roll και ίσως να είναι από τις καλύτερες ομάδες στο να τρέχουν το γήπεδο. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα λάθη, το αμυντικό τρανζίσιον και τα ριμπάουντ, καθώς πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό σύνολο».

Για το αν ο χαρακτήρας που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Αρμάνι είναι οδηγός για τη συνέχεια: «Σε όλα τα ματς θέλουμε να είμαστε σε σωστό δρόμο. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε, άλλες δεν είμαστε τόσο καλοί στο παρκέ. Παίζουμε, όμως, πάντα με αποφασιστικότητα και χαρακτήρα. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τη Μακάμπι, να μπούμε από την αρχή στο πνεύμα του αγώνα, με απόλυτη συγκέντρωση και στο 100% των δυνατοτήτων μας, να παίρνουμε πλεονέκτημα σε κάθε φάση, ώστε να κερδίσουμε έστω και με έναν πόντο».