Σε ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, ο εξουθενωμένος Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει με μεγάλη δυσκολία το εμπόδιο του Μεσολογγίου, του οποίου και επικράτησε με 66-73.
Οι «πράσινοι» σε ένα κακό ποιοτικά ματς κατάφεραν να ξεπεράσουν την κούραση από τη «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα, τις απουσίες των Νέντοβιτς, Όγκαστ, Ουάιτ και Μακ, αλλά και την αντίσταση της μαχητικής ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου και με κορυφαίο τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου (19 πόντους), πήραν τους δύο βαθμούς και παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Μποχωρίδη, Καλαϊτζάκη, Φόστερ, Μήτογλου και Βουγιούκα, ενώ από τη μεριά του, το νεοφώτιστο Μεσολόγγι παρατάχθηκε με τους Φέργκιουσον, Χατζηνικόλα, Γράβα, Αμάρντι και Μπράουν.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό τον αγώνα και έχοντας καλά ποσοστά ευστοχίας πήραν το προβάδισμα στα μέσα της πρώτης περιόδου με 10-7. Το «τριφύλλι» σιγά σιγά ανέβασε στροφές σε άμυνα και επίθεση και προσπέρασε με 12-15 στο 8’ για να κλείσει την πρώτη περίοδο όντας στο +7 (12-19), χωρίς οι παίκτες του Βόβορα να έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοσή τους.
Οι «πράσινοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκαν με προσήλωση στην άμυνα και κρατώντας για περίπου 2:30 λεπτά χωρίς πόντο το Μεσολόγγι, προηγήθηκαν με +12 (12-24) στο 13’, δείχνοντας πως ήθελαν να χτίσουν μία καλή διαφορά ασφαλείας. Οι παίκτες του Βόβορα δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα, διατηρώντας το +12 (22-34) στο 17’, τη στιγμή που ο Παπαπέτρου είχε φτάσει ήδη τους 10 πόντους. Οι γηπεδούχοι ανίχνευσαν τη ραθυμία ίσως και την κόπωση στις κινήσεις των «πρασίνων» που δεν αύξαναν τη διαφορά και έτσι βρήκαν την ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημίχρονο να μειώσουν στο -9 (28-37), έχοντας πρώτο σκόρερ τον Φέργκιουσον με 12 πόντους.
Το αργό τέμπο συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, στοιχείο που σαφώς βοηθούσε το Μεσολόγγι, το οποίος διατηρούσε την επαφή του με το σκορ και τη μονοψήφια διαφορά (34-41) στο 23’. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, με το παιχνίδι να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο τον Παναθηναϊκό να έχει στο χέρι του το προβάδισμα και να ελέγχει απόλυτα το ματς. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στους πάγκους τους για το τέλος της τρίτης περιόοδυ με το σκορ στο 47-55.
Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς, άλλα δεν το είχε «καθαρίσει» κάτι που καλούνταν να κάνει στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αντ’ αυτού όμως η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά μειώνοντας σε 52-55 στο 31’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή στο 35’ και πέρασαν μπροστά με 62-61, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει εξουθενωμένος στις κινήσεις του. Το ματς είχε γίνει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα όντας στο +3 (64-67), διαφορά την οποία μεγάλωσε στα τελευταία λεπτά παίρνοντας δύσκολη νίκη με τελική σκορ 66-73.
Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram

