Τη νίκη με σκορ 78-76 πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι», όπως είναι φυσικό για τη χρονική περίοδο της προετοιμασίας, παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι και δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στην μαχητική ομάδα της Αχαΐας, ωστόσο κατάφεραν να κάνουν το 3/3 στις νίκες στα φιλικά παιχνίδια. Πολλές δοκιμές και πάλι από τον Δημήτρη Πρίφτη, που δεν είχε στη διάθεσή του τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Πέρι, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Φλόιντ, ενώ οι πρώτοι πέντε του Απόλλωνα Πάτρας ήταν οι Κόλεμαν, Τσαλμπούρης, Δίπλαρος, Μπάρφιλντ και Ντέιβις.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και να βρει την καλύτερη δυνατή επιλογή είτε από κοντά είτε μακριά από το καλάθι κάτι το οποίο κατάφερνε, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ήταν άστοχος. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο ενθουσιώδης Απόλλωνας, παίρνοντας το προβάδισμα με 9-10 στο 5’. Στο δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου και με τον Πρίφτη να έχει αφήσει μόνο τον Παπαπέτρου στο παρκέ από την αρχική πεντάδα, οι «πράσινοι» άφησαν το καλό πάσινγκ γκέιμ και επιτέθηκαν κυρίως με ατομικές ενέργειες ή επέλεγαν να φτάσει η μπάλα σε παίκτη με μις ματς. Ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός και μπόρεσε να κλείσει την πρώτη περίοδο όντας στο +1 (22-23).

Η άμυνα ήταν το βασικό στοιχείο της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη από την αρχή του αγώνα. Οι «πράσινοι» πολλές φορές πίεζαν τους παίκτες του Απόλλωνα ακόμα και στα 4/4 του γηπέδου. Στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμό και δεν ήταν πιεστικός στην άμυνα, αλλά ούτε και εύστοχος στην επίθεση κάτι που του κόστισε μένοντας πίσω  στο σκορ με 26-32. Σαντ Ρος, Πέρι και Ουάιτ πέρασαν στο παρκέ και μαζί με τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη ανέβασαν αυτόματα το επίπεδο της «πράσινης» άμυνας, δίνοντας ταυτόχρονα το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 36-34 στο 18’. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με 42-38.

Στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου η αστοχία ήταν αυτή που χαρακτήρισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Χωρίς να υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα με 48-43. Ο Απόλλωνας συνέχιζε να είναι μέσα στο παιχνίδι και να βάζει δύσκολα στους «πράσινους». Οι Πατρινοί έκαναν την αντεπίθεσή τους στο παιχνίδι και με το δίδυμο Κόλεμαν-Τσαλμπούρη να δημιουργεί προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα, έβαλε μπροστά τον Απόλλωνα με 54-55 στο τέλος του κακού τρίτου δεκάλεπτου του Παναθηναϊκού.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Πρίφτης έριξε στο ματς και τον Καββαδά που ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» συνέχισε να δοκιμάζει πολλά και διαφορετικά σχήματα, όπως και ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει το προβάδισμα, μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα (62-66). Οι «πράσινοι» καλούνταν να διαχειριστούν την κατάσταση και να επιστρέψουν στο ματς, κάτι που έκαναν χάρη στους Μέικον και Ουάιτ, ισοφαρίζοντας σε 71-71 στο 37’. Στις λεπτομέρειες οι «πράσινοι» ήταν εν τέλει οι νικητές με 78-76.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 42-38, 54-55, 78-76

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 15 (1), Πέρι, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς 2, Παπαπέτρου 15 (2), Κασελάκης 6 (1), Ουάιτ 14 (1), Φλόιντ 4, Μαντζούκας 2, Σαντ-Ρος 11 (2), Έβανς.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Κόλεμαν 19 (2), Μοντγκόμερι 1, Μπάρφιλντ 14 (4), Τσαλμπούρης 13 (3), Διαμαντάκος 10 (2), Ζούμπος 2, Δίπλαρος 2, Μολφέτας 3, Ντέιβις 12 (2).

Δείτε εδώ ολόκληρο τον αγώνα

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δ. Κασιμάτης

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram