Μετά την πρώτη ποινή που επέβαλε η Ευρωλίγκα στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, το χωρίς λόγο «κυνήγι» στον ισχυρό άντρα των «πρασίνων» συνεχίζεται.
Συγκεκριμένα η Ευρωλίγκα ξεκίνησε νέα πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Γιαννακόπουλου, με αιτιολογία ένα ποστάρισμα του στο Instagram, μέσω του οποίου είχε αναφερθεί στον υπεύθυνο διαιτησίας της Euroleague, Ρίτσαρντ Στόουκς.
Χαρακτηριστικά η ανάρτηση ανέφερε: «Τουλάχιστον πείτε μας με ποια κριτήρια έχει επιλεγεί ο κύριος Στόουκς ως υπεύθυνος για θέματα διαιτησία κι όχι ένας διεθνούς φήμης και αξιοσέβαστος διαιτητής με εμπειρία από διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο».
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ένα τέτοιο σχόλιο μπορεί να αποτελέσει αιτία πειθαρχικής διαδικασίας, ωστόσο όπως φαίνεται η Ευρωλίγκα προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να «χτυπήσει» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε αποστείλει σε πολλά ΜΜΕ αλλά και στον ίδιο τον Τζόρντι Μπερτομέου το DVD με τις διαιτητικές αποφάσεις, μέσω των οποίων ανέφερε πως ευνοούνται συγκεκριμένες ομάδες.