Στην πραγματικότητα προσγείωσε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα επικράτησε των «κιτρινόμαυρων» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής με 115-85 και παρέμεινε πρώτος και αήττητος στον βαθμολογικό πίνακα της Basket League.   

Πολύ καλή εμφάνιση από τους περισσότερους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ με τον Λούκας Λεκαβίτσιους να είναι κορυφαίος όλων.   

Με τον Παναθηναϊκό να δίνει και δια μικροφώνου τα συγχαρητήριά του στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του Basketball Champions League αλλά και να ανακοινώνει για μία ακόμα φορά πως τα έσοσα του συγκεκριμένου αγώνα θα παραχωρούνταν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Σμηναγού της Ελληνικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους πράσινους να παρατάσσουν τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο, Γκιστ και Σίνγκλετον, απέναντι στους Γκριν, Λαρεντζάκη, Χάρις, Τζέιμς και Χάντερ.

Ο Γκιστ ήταν ο αποδέκτης των πρώτων επιθέσεων του Παναθηναϊκού με τον Αμερικανό να διαμορφώνει το 4-2 στα πρώτα δύο λεπτά τους αγώνα και μέσα σε ένα λεπτό ένα σερί 5-0 του «τριφυλλιού» έκανε το 9-2. Οι παίκτες του Πασκουάλ έδειχναν να έχουν μπει πολύ ορεξάτοι στο ματς και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό πήγαν στο +9 (13-4), αναγκάζοντας τον Ντράγκαν Σάκοτα να καλέσει τάιμ άουτ, 5:56 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να «χτυπάνε» με συνεργασίες την κακή άμυνα της ΑΕΚ και ανέβασαν τη διαφορά στους +13 (21-8), στο 6’, με τον Νικ Καλάθη να έχει μοιράσει μέχρι εκείνο το σημείο έξι ασίστ! Στα επόμενα λεπτά οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το ροτέισιον, ωστόσο ο Παναθηναϊκός διατήρησε εύκολα τη διψήφια διαφορά με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 30-19.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες επέλεξαν να επιτεθούν ή να δημιουργήσουν κυρίως από το 4 και το 5, με τον Μήτογλου να σκοράρει πέντε συνεχόμενους πόντους και να γράφει το 40-23 στο 13’, φτάνοντας τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμής της μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι, έχοντας ταυτόχρονα καθαρό μυαλό που τους βοήθησε να πάρουν τις σωστές επιλογές διαμορφώνοντας το σκορ στο 44-25, πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το +19 για τους γηπεδούχους έγινε +12 (44-32) μετά από ένα σερί των «κιτρινόμαυρων» με πρωταγωνιστή τον Ξανθόπουλο και έτσι ο Τσάβι Πασκουάλ 3:36 πριν το τέλος του ημιχρόνου κάλεσε τάιμ άουτ. Η διαφορά δεν επηρεάστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε με ένα τρίποντο του Αντετοκούνμπο στην εκπνοή το οποίο έγραψε το 51-38.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Θανάση Αντετοκούνμπο στη πεντάδα του και ο Έλληνας φόργουορντ βγάζοντας τη γνωστή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση σημείωσε το 56-43, ενώ με το χρόνο για τη λήξη της τρίτης περιόδου να είναι στο 7:30, ο Μάικ Γκριν αποβλήθηκε καθώς υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ, ενώ στη συνέχεια (σε άλλη φάση) δέχτηκε τεχνική ποινή. Η ΑΕΚ έδειξε να χάνει το μυαλό της σε εκείνο το σημείο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, σκοράροντας με μεγάλη ευκολία κόντρα στο καλάθι, που είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί στο 75-57, 2:30 πριν το 30’. Ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 20 πόντους (79-59), με την άμυνα της ΑΕΚ να βρίσκεται σε αποδιοργάνωση κάτι που αποδεικνύεται από το 83-59 που ήταν το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου με το επιμέρους σκορ στο δεκάλεπτο να είναι 32-21.

Το +24 έκανε την τέταρτη περίοδο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε πως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει δραματικά και να απειληθεί ο Παναθηναϊκός. Απομένοντας 3:30 πριν το τέλος το τριφύλλι είχε ήδη πετύχει 100 πόντους, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 115-85.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκιστ 14 (6/7 δίποντα, 2/2 βολές), Λοτζέσκι 15 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Καλάθης 7 (1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Αντετοκούνμπο 12 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 12, Παππάς 9 (0/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 17 (3/4 τρίποντα), Όγκαστ, Μήτογλου 12 (1)
 
ΑΕΚ: Τζέιμς 2, Γκριν 2, Χάρις 10 (6 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 11 (1), Χάντερ 8, Πάντερ 14 (2), Ξανθόπουλος 7 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Σάκοτα 15 (1), Βασιλόπουλος 4, Άτιτς, Μαυροειδής 6, Καββαδάς 6.
 
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 36/55 δίποντα, 10/17  τρίποντα, 13/18 βολές, 24-10 ριμπάουντ, 24 ασίστ, 5 λάθη, 5 κλεψίματα, 4 τάπες. 
 
ΑΕΚ: 31/50 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 8/11 βολές, 18-7 ριμπάουντ, 23 ασίστ, 7 λάθη, 4 κλεψίματα, 2 τάπες. 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Κασιμάτης