Στη δυσκολία που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στην άμυνα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια ο Νέιτ Ουόλτερς, υπογραμμίζοντας πως οι «πράσινοι» πρέπει να κερδίσουν τα εντός έδρας παιχνίδια της τρέχουσας «διαβολοβδομάδας».

Αναλυτικά όσα είπε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού

«Είναι μια μεγάλη εβδομάδα για εμάς. Ξεκινάμε με τη Βίρτους, που είναι μια καλή ομάδα και με πολλούς καλούς παίκτες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να παίξουμε με ενέργεια».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα στοιχεία που χρειάζεται να έχει το «τριφύλλι» για να φτάσει στη νίκη: «Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Κάναμε μια καλή αρχή στον αγώνα της Κυριακής, τον οποίο κερδίσαμε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και αυτή την εβδομάδα. Είναι μια μεγάλη εβδομάδα, δυσκολευόμαστε στην Euroleague μέχρι στιγμής, όμως θα πρέπει να πάρουμε αυτά τα εντός έδρας ματς».

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην αμυντική λειτουργία: «Σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, με περισσότερη επιθετικότητα. Έχουμε αναλύσει τη Βίρτους και θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε. Αν παίξουμε καλή άμυνα, αυτό θα μας βοηθήσει και στην επίθεση. Παίζοντας εντός έδρας αυτό θα ματς δώσει τη δυνατότητα να παίξουμε στο transition και να παίξουμε ευκολότερα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και νομίζω πως μπορούμε να πάρουμε το αποτελέσματα».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι: «Δυσκολευόμαστε στην άμυνα, όμως μπορούμε να γίνουν καλύτεροι αμυντικά. Θα πρέπει να έχουμε την ίδια ενέργεια σε όλο τον αγώνα, γιατί αυτό βοηθάει και την επίθεσή μας».