Μέσα στις ομάδες οι οποίες θα βρίσκονται και τη νέα αγωνιστική χρονιά (2018-2019) στην Ευρωλίγκα κατατάσσει τον Παναθηναϊκό η διοργανώτρια αρχή μετά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των μετόχων την Τρίτη 19/6.
Στη συνάντηση αυτή, στην οποία όπως είναι φυσικό συμμετείχε και ο Τζόρντι Μπερτομέου, προτού γίνει ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, ο Μπερτομέου εξέφρασε για μια ακόμα φορά τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου αναφέροντας μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση πως «υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ».
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα μετά το πέρας της συνάντηση η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε επίσημα τις ομάδες που θα αποτελούν το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν, η οποία θα πρέπει να πάρει την τελική τη έγκριση στη νέα συνάντηση των μετόχων που είναι προγραμματισμένη στις 6 Ιουλίου.
Αναλυτικά η λίστα για την Euroleague 2018-2019:
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Παναθηναϊκός Superfoods (Ελλάδα)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ζαλγκίρις (Λιθουανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Χίμκι (Ρωσία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)
— EuroLeague (@EuroLeague) 19 Ιουνίου 2018