Ο Χρήστος Σερέλης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου, στάθηκε στην καλή επιθετική συγκομιδή της ομάδας του παρά την απουσία ομαδικότητας, αλλά και στο γεγονός πως οι «πράσινοι» ενοχλήθηκαν από την ήττα στο δεύτερο ημιτελικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού»:

«Σήμερα δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά τι παιχνίδι αμυντικά. Επιτρέψαμε στο Περιστέρι να σκοράρει 49 πόντους. Και σε αυτό το διάστημα ήταν σημαντικό όταν κάποια παιδιά ήταν σε καλή μέρα και σκόραραν, αλλά όχι ομαδικά και όπως θέλαμε. Αυτό άλλαξε πολύ στα επόμενα 15 λεπτά και έλεος κρίθηκε το ματς. Κάναμε αυτά που είχαμε πει στην άμυνα, δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες στους παίκτες κλειδιά του Περιστερίου και αυτό λειτούργησε καλά και στην επίθεση. Κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και βγάλαμε ασίστ. Η σειρά είναι 2-1 και οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και πρέπει να παλέψουμε και να ματώσουμε σε όλα τα παιχνίδια και ελπίζω το Σάββατο να είμαστε έτοιμοι και να πάμε στον τελικό».

Για το πρόβλημα στην άμυνα με τα ντράιβ του Φρανσίσκο: «Νομίζω ότι σήμερα επειδή ο Φρανσίσκο ξεκίνησε με δύο τρίποντα, που τον στέλναμε από την πλευρά που θέλαμε, μας έκανε πιο παθητικού και πιο αδύναμους στο να τον αντιμετωπίσουμε. Τελείωσε το ημίχρονο με 6 ασίστ και 18-20 πόντους. Όπως καταλαβαίνεις όταν επιτρέψεις ένας παίκτης να έχει τέτοια απόδοση είναι δύσκολο. Για αυτό είπαμε στο δεύτερο ημίχρονο να είμαστε επιθετικοί. Και η ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη και γενικότερη σε όλους τους παίκτες και έτσι ξεφύγαμε με 20 πόντους και έβαλε το Περιστέρι στην τρίτη περίοδο μόνο 10 πόντους». 

Για την ανισορροπία στην άμυνα στην περιφέρεια και τη ρακέτα: «Ο Γκουντάιτις πάντα είναι μαχητικός. Είδαμε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κυρίως με τον Φρανσίσκο και αυτό μας μπέρδεψε κάπως. Και οι ψηλοί μας παίκτες έμειναν λίγο πιο πίσω για να προστατεύουν αυτά τα ντράιβ. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ο Παπαγιάννη με τον Αγραβάνη και ήταν σωστοί στην άμυνα. Και αυτό έπαιξε ρόλο να δεχθούμε 10 πόντους. Όλη η ομάδα ήθελε να κερδίσει γιατί μας πλήγωσε η ήττα του Σαββάτου και αυτό ίσως να δημιουργεί άγχος. Στο ημίχρονο καθαρίσαμε το μυαλό μας».

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram