Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει τον Νίκο Ρογκαβόπουλο στο μεταγραφικό του στόχαστρο, επιθυμώντας να φέρει τον Έλληνα φόργουορντ στο ΟΑΚΑ εντός του καλοκαιριού, μία σεζόν πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του με την Μπασκόνια.

Ο Έλληνας διεθνής αποτελεί επιθυμία του Έργκιν Άταμαν, αφού εκτός από ενέργεια, ποιότητα και καλό σουτ από μακριά, θα τονώσει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, βοηθώντας έτσι ακόμα περισσότερο στις επιλογές ξένων για τις ενισχυτικές κινήσεις στις άλλες θέσεις του ρόστερ.

Η απόκτηση του 24χρονου φόργουορντ (ύψος 2,02μ.) δεν είναι εύκολη για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, παρότι υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη από τον Μπασκόνια, το ύψος της οποίας ωστόσο ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν έχει καταθέσει ακόμα επίσημη πρόταση, αναμένεται να διαπραγματευτεί με τους Ισπανούς, ωστόσο μένει να φανεί κατά πόσο αυτοί είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν και με ποιο ακριβώς ποσό.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Euroleague, ο Ρογκαβόπουλος σε 33 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Μπασκόνια είχε μέσο όρο ανά αγώνα 9,7 πόντους (52,7% δίποντο, 43,5% τρίποντο, 81,1% βολές), συνδυαστικά με 3,9 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε περίπου 19 λεπτά συμμετοχής.  

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram