Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου όρεξη για αστεία επικράτησε του Λαυρίου με 108-63 και έκανε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» μπαίνοντας με το μαχαίρι στο δόντια από το πρώτο δευτερόλεπτο «κόλλησαν» στα «σχοινιά» το Λαύριο των Μιχάλη Λούντζη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και πετυχαίνοντας 62 πόντους στο πρώτο ημίχρονο καθάρισαν από πολύ νωρίς την υπόθεση νίκη. Όλοι οι παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Πασκουάλ, και βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι. Εκτός έμεινε ο Ντεσόν Τόμας για λόγους ξεκούρασης. Από 15 πόντους Παππάς και Μήτογλου, 12 οι Λεκαβίτσιους και Παπαπέτρου.    

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λεκαβίτσιους, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λάσμε, ενώ από τη μεριά της η ομάδα της ανατολικής Αττικής παρέταξε τους Λούντζη, Λαμπ, Μέλσον, Μιλόσεβιτς και Οντιάσε.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος την αναμέτρηση και «τρέχοντας» ένα σερί 9-0 στα πρώτα 2:30 λεπτά πήρε γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας, ενώ με το ρολόι να δείχνει 5:58 πριν το τέλος της περιόδου, η διαφορά είχε πάει ήδη σε διψήφιο νούμερο (+11, 13-2), αναγκάζοντας τον Χρήστο Σερέλη να καλέσει τάιμ άουτ. Η εικόνα του αγώνα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και με δύο τρίποντα του Λάνγκφορντ και Λεκαβίτσιους το σκορ πήγε στο 22-9 τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Νικ Καλάθης πέρασε στο ματς στη θέση του Λεκαβίτσιους στο 8ο λεπτό και μοιράζοντας δύο ασίστ σε δύο λεπτά, βοήθησενα μεγαλώσει η διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (+19, 29-10), ύστερα από δέκα λεπτά παιχνιδιού.  

Οι παίκτες του Πασκουάλ φαίνονταν πως δεν είχαν διάθεση για «αστεία» και συνεχίζοντας με το πόδι στο γκάζι, έφτασαν στο 36-10 στο 12’, ενώ το επιθετικό «κρεσέντο» συνεχίστηκε με τον «τριφύλλι» να φτάνει στο πρώτο τάιμ άουτ, 5:30 πριν το ημίχρονο με το σκορ στο 44-18. Ο Αντετοκούνμπο πήγε τη διαφορά στους 30 (48-18) 4:30 πριν το ημίχρονο, τη στιγμή που ο Τσάβι Πασκουάλ συνέχιζε να μοιράζει το χρόνο σε όλους τους παίκτες. Ο Παπαγιάννης έβαλε το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ και με χουκ σημείωσε το 55-23, με τον Καλαϊτζάκη να παίρνει και αυτός χρόνο συμμετοχής περνώντας στο παιχνίδι 1:28 πριν το ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 62-23!

Το παιχνίδι δεν προσφέρονταν για ιδιαίτερη ανάλυση και το δεύτερο ημίχρονο ήταν φανερό πως θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν σχήματα και πρόσωπα ενόψει της συνέχειας. Η τρίτη περίοδο ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 20-18 το οποίο διαμόρφωσε το 82-41, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον Καταλανό τεχνικό να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής όπως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Μάλιστα ο νεαρός γκαρντ ήταν αυτός που με 2/2 βολές, 4:20 πριν το τέλος του αγώνα «έσπασε» την κατοστάρα κάνοντας το 100-54, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 108-63 προσφέροντας ουσία και θέαμα στους περίπου 3.000 φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δ. Κασιμάτης