Δηλώσεις στην ιστοσελίδα «WatchStadium.com» έκαναν οι Νικ Καλάθη, Τζέιμς Γκιστ και Κιθ Λάνγκφορντ, αναφερόμενοι για τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος θα είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού και αυτός που θα αντικαταστήσει τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης, είπε: «Είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με έναν θρυλικό προπονητή. Έρχεται στην Ευρώπη και είναι συναρπαστικό να δούμε το πώς θα προσαρμοστεί. Ξέρω πως είναι ένας προπονητής που θέτει ως προτεραιότητα τους παίκτες και αυτό είναι καλό. Είμαι τυχερός διότι έχω μάθει πολλά από σπουδαίους προπονητές όλα αυτά τα χρόνια και αυτός θα είναι ακόμα ένας από τον οποίο μπορώ να μάθω».

Από τη μεριά του ο Λάνγκφορντ σημείωσε: «Έρχεται. Η διοίκηση δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα αλλά όλοι γύρω από την ομάδα προετοιμάζουν τα πάντα για εκείνον. Αμφιταλαντεύομαι για να είμαι ειλικρινής. Είναι περίεργο διότι διάβαζα την περίπτωση του Λάρι Μπράουν που αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και έλεγα μέσα μου πως συμβαίνει επειδή είναι ένας Αμερικανός κόουτς που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη ο οποίος πρέπει να μάθει αρκετά. Και τώρα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο Ρικ Πιτίνο ξέρει το μπάσκετ και όλοι οι ξένοι στην ομάδα γνωρίζουμε το βιογραφικό του. Θα τον σεβαστούμε από το πρώτο χτύπημα στην πόρτα».

Σχετικά με το άκουσμα της είδησης ο Αμερικανός γκαρντ είπε: «Όλοι λέγαμε πως είναι απίθανο να συμβεί. Συζητούσαμε το σοκ ενός πιθανού ερχομού του. Μας έπιασε εντελώς απροετοίμαστους!»

Τέλος ο Γκιστ δήλωσε: «Ξέρω πως ο σύλλογος θα τον υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες. Το μεγαλύτερο κομμάτι της προσαρμογής θα έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής στην Ευρώπη και την αγάπη για την ελληνική κουλτούρα».