Οδυνηρή ήττα με σκορ 82-78 γνώρισε από το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών στις υποχρεώσεις του για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι «πράσινοι» που δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Νίκο Παππά και είδαν στα μέσα της δεύτερης περιόδου τον Νικ Καλάθη να αποχωρεί τραυματίας με πόνους στο γόνατο, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο πραγματοποίησαν ένα πολύ κακό παιχνίδι και γνώρισαν δίκαια την ήττα.
Κουρασμένοι και με το μυαλό στη Φενέρμπαχτσε για τη «διαβολοβοδμάδα» που ακολουθεί, φάνηκαν οι παίκτες του Πιτίνο. Μοναδικό κέρδος η αντίδραση που έβγαλε ο νεαρός Κώστας Παπαδάκης που βοήθησε όσο αγωνίστηκε.
Ο αγώνας
Το Περιστέρι ήταν αυτό που ξεκίνησε πιο ορεξάτο την αναμέτρηση και ξέφυγε με 5 πόντους (7-2) στο 2’. Ωστόσο η εικόνα του αγώνα άλλαξε πολύ γρήγορα με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει ταχύτητα και τρέχοντας ένα σερί 0-9, πήρε το προβάδισμα με 7-11, έχοντας περάσει τα μισά του δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο 8’ έφτασαν για πρώτη φορά στο ματς σε διψήφια διαφορά (11-21). Το Περιστέρι αντέδρασε και μέχρι το κλείσιμο της περιόδου κατάφερε να μειώσει σε 15-22.
Στην αρχή της δεύτερης περιόδου το «τριφύλλι» κατάφερε και πάλι να πάρει διψήφια διαφορά (+11, 15-26), όμως οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι απάντηση κατεβάζοντας τη διαφορά στο 20-26 στο 12’. Τα γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν ήταν σε καλή βραδιά. Καλάθης, Ράις και Φριντέτ δεν βοηθούσαν και παρόλο το γεγονότος πως ο Παναθηναϊκός στα μέσα του δεκαλέπτου προηγούνταν με 26-33, είδε τους γηπεδούχους να τρέχουν σερί 7-0 και να μειώνουν στο καλάθι (33-35). Σα να μην έφτανε αυτό η κακή δεύτερη περίοδος για τους «πράσινους» ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να παίρνουν βραχεία κεφαλή, διαμορφώνοντας το σκορ στο 40-37. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η απουσία του Καλάθη, όπου στα μέσα της περιόδου αποχώρησε με πόνους στο γόνατο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Το Περιστέρι απειλώντας έξω από τη γραμμή των 6.75 τιμώρησε την νωχελική εικόνα του Παναθηναϊκού και αφού αρχικά προηγήθηκε με 46-39 στο 22’, ένα λεπτό αργότερα έφτασε στο 50-39 αναγκάζοντας τον Πιτίνο να καλέσει τάιμ άουτ. Η ψυχολογία είχε περάσει για τα καλά στη μεριά των γηπεδούχων, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειχναν μπερδεμένοι και έτσι το Περιστέρι που συνέχισε να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα έκλεισε την περίοδο στο +16 (68-52).
Ο Παναθηναϊκός καλούνταν να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του αν ήθελε να έχει τύχη στον αγώνα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο παίκτης βαρόμετρο (Καλάθης) είχε τεθεί εκτός μάχης. Ο Παπαδάκης ο οποίος επιστρατεύτηκε από τον Πιτίνο, σήμανε την αντεπίθεση και το «τριφύλλι» με 7 γρήγορους πόντους μείωσε σε 68-59 (33’) και απομένοντας πέντε λεπτά για το τέλος ο Παπαπέτρου ευστοχώντας για τρεις μείωσε σε 70-65 και έφερε τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο κοντά. Το ματς ήταν ξεκάθαρο πως θα πήγαινε σε ένα φινάλε θρίλερ. Οι «πράσινοι» έχοντας μπει στα τελευταία 90 δευτερόλεπτά είδαν τον Παπαπέτρου να αστοχεί για τρεις. Το Περιστέρι έχοντας το προβάδισμα με 78-73, είδε τον Σκούτσι Σμιθ να σκοράρει για το 80-73, 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έτσι ουσιαστικά μπήκε τέλος στο ματς με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 82-78.

