Όπως αναμένονταν το απόγευμα της Πέμπτης (4/7) πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Παρουσία του Προέδρου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του αντιπροέδρου Στέφανου Αυγουλέα, του Παναγιώτη Μπόμη και περίπου 100 μελών που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης», πρώτα έγινε ο απολογισμός της περασμένης σεζόν. Κάνοντας τον απολογισμό ο Παναγιώτης Μπόμης ανέφερε:

«Στόχος ήταν να οργανώσουμε τον σύλλογο σε επαγγελματικά πρότυπα. Μετακομίσαμε από το διαμέρισμα που ήταν τα γραφεία στις κοινές δομές με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το μεγάλο πρότζεκτ του Βοτανικού που όλοι καταλαβαίνουμε τι δομές χρειάζονται. Μετά τα όσα έγιναν στην Κυψέλη και στο ματς με τον Ολυμπιακό καταφέραμε να μπει το video replay και να μην υπάρχει άλλη κλοπή. Στο βόλεϊ δίναμε αγώνες για τα πλέι άουτ. Τερματίσαμε πέμπτοι αλλά ουσιαστικά εντός τετράδας. Το πρωτάθλημα των Ακαδημιών των εφήβων στο βόλεϊ και το πόλο μαρτυρούν τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Το τμήμα της πάλης δεν διαλύθηκε αλλά αναδιοργανώθηκε. Μία σημαντική πρωτοβουλία είναι ότι πήρε σάρκα και οστά η ίδρυση του τμήματος ΑμεΑ».

Στη συνέχεια και αφού εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των Ερασιτεχνικών τμημάτων για τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των περίπου 100 μελών που έδωσαν το παρών στη συνέλευση.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε

Για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Βοτανικό: «Σκοπός είναι όλα τα τμήματα να έχουν κοινή στέγη. Να μην υπάρχει τίποτα που να μην στεγάζεται στον Βοτανικό».

Για τη διαδικασία προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για πρότζεκτ του Βοτανικού: «Εντός του επόμενου 15ημέρου ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε πως θα μπορεί ο κόσμος να συνεισφέρει».

Για την κατάκτηση τίτλων: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πέρσι ήμασταν στην Α2. Στο ποδόσφαιρο για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα το 2010 χρειάστηκε να ξοδέψουμε 180 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να πατάμε σε στέρεα βήματα και να προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός έχει 110 χρόνια ιστορίας και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχει άλλα τόσα στην πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη όπως κινδύνευσε το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Κατέβηκα πριν και είδα μία αίθουσα γεμάτη με κύπελλα. Σκοπός είναι να γεμίσουμε ένα γήπεδο με Κύπελλα».

Για την ενδεχόμενη παραχώρηση της Λεωφόρου: «Για να μπορέσουμε να πάρουμε το Βοτανικό είναι ψηφισμένο ότι πρέπει να δώσουμε αυτό εδώ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουμε τη Λεωφόρο αν δεν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Βοτανικού. Όσο εγώ είμαι στη διοίκηση δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ τη Λεωφόρο αν κάτι δεν πάει καλά στο Βοτανικό».

Για το αν θα δημιουργηθεί κάτι που να θυμίζει ότι στη Λεωφόρο ήταν το γήπεδο: «Είναι πολύ νωρίς για αυτή τη συζήτηση. Έχει γίνει μόνο μία πρώτη κουβέντα έτσι ώστε να ονομαστεί εδώ Παναθηναϊκό πάρκο».

Για το αν ισχύουν οι μακέτες από το 2008, αναφορικά με το Βοτανικό: «Αυτό είναι κάτι που θα το δουν οι ομάδες εργασίας. Αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια. Αλλιώς θα πηγαίναμε να φτιάξουμε κάτι απαρχαιωμένο. Μέσα στα χρήματα που θα υπάρχουν θα κοιτάξουμε να χτίσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

Για το αν μαζευτούν λιγότερα από 20 εκατ. ευρώ:  «Δεν θέλω να το φανταστώ ούτε ως σενάριο το να μη μαζευτούν 20 εκατ. ευρώ για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι αυτοί οι Παναθηναϊκοί δεν θα έρθουν να συμπληρώσουν το ποσό που ίσως λείψει. Μπορεί να ακούγεται μεγάλο το ποσό αλλά εξήγησα και στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι 8 ευρώ στον καθέναν. Αυτά τα 20 εκατ. ευρώ δεν είναι για τα χρέη της ΠΑΕ, αλλά για τα μπάτζετ στη μεταβατική περίοδο. Καταλαβαίνετε ότι 20 εκατ. ευρώ για όλα τα μπάτζετ δεν φτάνουν και θεώρησα δεδομένο πως θα καταλάβαιναν όλοι ότι αυτά τα χρήματα θα μπουν από την τσέπη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου».

Τέλος είπε: «Μετά από τόσες χιλιάδες θυσίες που έχουν γίνει, θα ήθελα να είμαστε σήμερα περισσότεροι εδώ. Για να ενημερωθείτε, να ρωτήσετε και με την παρουσία σας να δείξετε πως στηρίζετε την προσπάθεια. Παρόλα αυτά, όσοι είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα είναι περισσότεροι και σε κάποια χρόνια ακόμα περισσότεροι. Τα πρόσωπα όμως, καταγράφονται, και όταν θα έρθει η ώρα να είμαστε 40.000, 50.000 και 100.000 μέλη να είσαστε βέβαιοι ότι όλοι αυτοί που είστε εδώ σήμερα θα έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, πάντα νόμιμα, σε αυτό το οποίο λέγεται Παναθηναϊκός. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram

O προϋπολογισμός των τμημάτων