Με ντέρμπι ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Volley League για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αγωνιστεί σήμερα στην έδρα του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταία αγωνιστικής (20.00, ΕΡΤ2).
Οι «πράσινοι» οι οποίοι προέρχονται από συνεχόμενες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές, θέλουν να ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πάρουν τη νίκη, προσπαθώντας έτσι μέχρι την τελευταία στιγμή να παραμείνουν απ’ ευθείας στην κατηγορία και να μην διεκδικήσουν την παραμονή τους σε αυτήν από τη διαδικασία των πλέι άουτ.
Ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο καθώς δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι του «τριφυλλιού». Συγκεκριμένα για να κατακτήσουν οι «πράσινοι» την 8η θέση και να μην αγωνιστούν στα πλέι άουτ θα πρέπει να νικήσουν τον Ολυμπιακό με τρίποντο (0-3 ή 1-3) στο Ρέντη και παράλληλα να μην πάρουν βαθμό ο Παμβοχαϊκός από την Παναχαϊκή και η Νίκη Αιγινίου από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός πέφτει στα πλέι άουτ καθώς σε όλες τις διπλές ισοβαθμίες με Εθνικό Πειραιώς (3-1, 0-3), με Παμβοχαϊκό (0-3, 0-3) και Νίκη Αιγινίου (2-3, 2-3) έχει μειονέκτημα.
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες και όπως ο ίδιος τόνισε θα κατέβουν στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Γεροθόδωρος και Μυλωνάκης.