Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα βόλεϋ γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, «σκουπίζοντας» στους τελικούς τον Ολυμπιακό με 3-0 νίκες.
Πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2022-23 αναδείχτηκε η αρχηγός και πασαδόρος του «τριφυλλιού», Αθηνά Παπαφωτίου η οποία λίγο μετά το τέλος του τρίτου τελικού παρέλαβε το βραβείο της.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από ψηφοφορία των 12 προπονητών της κατηγορίας, η Αθηνά Παπαφωτίου απέσπασε 8 ψήφους, η διαγώνια του Παναθηναϊκού, Μάρθα Ανθούλη πήρε 3 ψήφους και η Αργεντίνα ακραία της ΑΕΚ, Γιαμίλα Νίζετιχ πήρε έναν ψήφο.
Στις δηλώσεις της μετά το τέλος του τρίτου τελικού η Παπαφωτίου είπε:
«Κρατάω το μαχητικό πνεύμα. Πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε πόντο. Πιστεύαμε πως μπορούσαμε να κερδίσουμε κάθε ματς, παρά το ότι ήμασταν ασταθείς μέσα στη χρονιά και είμαστε εδώ τώρα.
Όλοι κάναμε την προσπάθειά μας στην ομάδα και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.
Ήταν φανταστικός ο κόσμος που ήρθε εδώ. Το βόλεϊ είναι σε ανοδική πορεία και καταφέραμε μαζί τους, μόνο έτσι θα πάει το ελληνικό βόλεϊ μπροστά».