Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεύ ανδρών θα διεκδικήσει σήμερα το απόγευμα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κοντράρεται με το Μίλωνα, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final 4 της Λάρισας (17:00, EΡT3).
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Παναθηναϊκός και Μίλωνας θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ημιτελικό Κυπέλλου. Οι «πράσινοι», που έχουν ήδη προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) και του League Cup (με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ) αναζητούν την επιστροφή τους σε τελικό Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που τα κατάφεραν ήταν το 2010, όπου πανηγύρισαν και για τελευταία φορά την κατάκτηση του τίτλου.
Αντιθέτως ο Μίλωνας στην τρίτη του συμμετοχή σε Final 4 Κυπέλλου ψάχνει την πρώτη του παρουσία σε τελικό (και τον πρώτο του τίτλο) έχοντας τρίτο διαφορετικό αντίπαλο. Το 2008 είχε αντιμετωπίσει στην Ορεστιάδα την ΕΑ Πατρών, πέρσι στην Καλαμάτα τον Ολυμπιακό και τώρα τον Παναθηναϊκό.
Ο Παναθηναϊκός πάντως είναι η μοναδική ομάδα η οποία παραμένει αήττητη στις φετινές αναμετρήσεις της με τον Μίλωνα.
Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει την κατάσταση που βρίσκεται ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, ο οποίος μόλις χθες επέστρεψε από τραυματισμό. Από κει και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γεωργιάδης Εμμ. και Βασιλειάδης.