Γράφει ο Βασίλης Δ. Κασιμάτης

Δύσκολη αλλά «καθαρή» νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στην Πολίχνη, επικρατώντας με 1-3 σετ του Πηγάσου, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Volley League.

Οι «πράσινοι» είδαν τους γηπεδούχους να τους αιφνιδιάζουν και να κατακτούν το πρώτο σετ. Παρά ταύτα, οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατάφεραν να αντιδράσουν και βοηθούμενοι από την αλλαγή πασαδόρου με την είσοδο του MVP, Σταύρου Κασαμπαλή από τα μέσα του δεύτερου σετ και έπειτα, έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη, απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που ήταν άκρως ανταγωνιστική, με εξαίρεση το τρίτο σετ

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Έλγκερτ στην πάσα, τους Πρωτοψάλτη και Κβάλεν ως ακραίους, τους Γκάσμαν και Βουλκίδη κεντρικούς, τον Νίλσεν διαγώνιο και λίμπερο τον Χανδρινό.

Ο Πήγασος ήταν εκείνος πήρε πρώτος το προβάδισμα (8-6). Το «τριφύλλι» προσπαθούσε να πιέσει από το σερβίς για να βρει την ισοφάριση, ωστόσο οι προσπάθειες των «πρασίνων» ήταν δίχως επιτυχία, μένοντας έτσι αυτό το +2 (16-14) για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια όταν ο Νίλσεν πήγε στο σερβίς και με άσσο έκανε το 16-16 και μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενοι με 18-20. Ο Πηγάσος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 21-21 και να στείλει το πρώτο σετ πέραν των 25 πόντων (24-24). Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ουσία στους τελευταίους πόντους, κάτι που είχε ο Πήγασος, που με 27-25 πήρε το σετ και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος και μετά το 4-4, άρχισε να ανεβάζει στροφές, φτάνοντας στο +4 (7-11). Όπως στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο ο Πήγασος αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 14-15, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος να αλλάξει πασαδόρο, βάζοντας τον Κασαμπαλή αντί του Έλγκερτ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο -3 (16-19) αλλά και πάλι τιμώρησαν τον Παναθηναϊκό που δεν καθάριζε το σετ, προσπερνώντας με 20-19. Ένας άσσος του Κασαμπαλή έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού το «τριφύλλι», που με διπλό μπλοκ των Γκάσμαν και Κβάλεν «έγραψε» το 22-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια και στο τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-6, ο Πήγασος το ανέτρεψε, για να προσπεράσει και πάλι το «τριφύλλι» με 10-12. Οι «πράσινοι» όχι μόνο διατήρησαν, αλλά μεγάλωσαν τη διαφορά (12-16), βγάζοντας συνεχόμενες τρομερές άμυνες. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να… αδειάζουν σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί 13-20 και στη συνέχεια να διαμορφώσει το 14-25 και το 1-2 στα σετ.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε το τέταρτο σετ για να φύγει με το τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη και προηγήθηκε από νωρίς με +2 (1-3), έως το σημείο όπου ο Πήγασος προσπέρασε με 10-9, εκμεταλλευόμενος δύο συνεχόμενα λάθη των Κασαμπαλή και Νίλσεν. Οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα, έχοντας τη μικρότερη διαφορά (13-14), με την οποία μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ (19-20). To 24-24 έστελνε και το τέταρτο σετ στην… παράταση, όπως και στο πρώτο σετ. Αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες ήταν με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με άσσο του Κασαμπαλή διαμόρφωσε το 25-27 και πήρε τη νίκη με 1-3 σετ.  

Οι πόντοι του Πήγασου Πολίχνης προήλθαν από 1 άσσο, 47 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 64 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.           

Τα σετ: 1-3 (27-25, 22-25, 14-25, 25-27)  

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Γιάννης Ορφανός): Χοφ 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Μέιερ 21 (20/34 επ., 1 άσσος, 25% υπ. – 5% άριστες), Μαυροβουνιώτης 8 (7/26 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ. – 18% άριστες), Γάτσης 9 (4/8 επ., 5 μπλοκ), Αρμενάκης 6 (3/4 επ., 3 μπλοκ), Χάζελντεν 12 (12/39 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ, 52% υπ. – 30% άριστες), Κεσεσίδης, Γιαμακίδης, Πασχαλέρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Έλγκερτ, Γκάσμαν 12 (10/15 επ., 2 μπλοκ), Νίλσεν 28 (26/45 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βουλκίδης 8 (6/11 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κβάλεν 10 (8/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 61% υπ. – 29% άριστες), Πρωτοψάλτης 13 (12/25 επ., 1 μπλοκ, 79% υπ. – 57% άριστες) / Χανδρινός (λ, 63% υπ. – 30% άριστες), Κασαμπαλής 8 (2/3 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Πετρέας.

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram