Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι το οποίο δυστυχώς κρίθηκε από διαιτητικό λάθος, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό με 3-2 στο ματς της 2ης αγωνιστικής της VolleyLeague.
Οι «πράσινοι» αν και έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη δεν τα κατάφεραν καθώς ένα τραγικό λάθος του διαιτητή Γεροθόδωρου «βάφτισε» άουτ τον άσσο του Ράπτη, με τη μπάλα να είναι ένα μέτρο μέσα και αντί να γίνει το 13-11 έγινε το 12-12. Το λάθος αυτό επηρέασε τη συγκέντρωση των πράσινων κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» και έφτασαν στη νίκη του τάι μπρέικ με 13-15, κερδίζοντας και τον αγώνα με 2-3.
Σπουδαία εμφάνιση από ολόκληρη την ομάδα του Παναθηναϊκού με τον Γιάκομπσεν να μοιράζει με μαεστρία την μπάλα, ωστόσο τα βλέμματα τράβηξαν οι μικροί Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος και Αλέξανδρος Ράπτης δείχνοντας πως το μέλλον τους ανήκει.
Ο αγώνας
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά στο πρώτο σετ και πήραν το προβάδισμα με 6-4, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και αφού οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αρχικά σε 9-9, πήραν το προβάδισμα με 11-15 ύστερα από χαμένο σερβίς του Ράπτη. Το «τριφύλλι» απάντησε στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού και με άσο του Ανδρεόπουλου έκανε το 17-17, ενώ στη συνέχεια με τον Ράπτη να πιέζει από τη θέση του σερβίς το «τριφύλλι» πήρε το προβάδισμα με 23-21. Με το σκορ στο 24-23, ο Γιορντάνοφ δεν μπόρεσε να τελειώσει το σετ καθώς δέχτηκε το μπλοκ από τον Ράουβερντινκ και έγινε το 24-24, και στη συνέχεια οι «πράσινοι» έχασαν το πρώτο σετ με 25-27 μετά το νέο μπλοκ των φιλοξενούμενων (Μπέμε) πάνω στον Γιορντάνοφ.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είδαμε και στο πρώτο με τον Γιορντάνοφ να πιέζει από τη θέση του σερβίς και με άσσο έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα με 6-3, ενώ στη συνέχεια η διαφορά αυξήθηκε σε 9-5. Οι παίκτες τους Δημήτρη Ανδρεόπουλου συνέχισαν να αποδίδουν καλύτερο βόλεϋ και έχοντας «καθαρό» μυαλό στις επιθέσεις τους ανέβασαν τη διαφορά στο +8 (14-6) μετά από μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ, αναγκάζοντας τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους, ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι και με πλασέ του Πελεκούδα έκαναν το 18-11. Ο Γιάκομπσεν είχε και αυτός πολύ καλή απόδοση μοιράζοντας το παιχνίδι υποδειγματικά και έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-18 και ισοφάρισε σε 1-1.
Στην αρχή του τρίτου σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χερι στο σκορ (6-6), ωστόσο τα λάθη από πλευράς γηπεδούχων δεν έλειψαν έχοντας ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να περάσουν μπροστά με 6-9 και 8-12 με τον Σμίτ να έχει βρει ρυθμό. Οι «πράσινοι» μετά από λάθος του Ανδρεάδη μείωσαν σε 12-14, ωστόσο ένα σερί των φιλοξενούμενων με τον «ζεστό» Σμίτ διαμόρφωσε το 12-17 και ανάγκασε τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Η κούραση και οι λιγότερες επιλογές σε έμψυχο δυναμικό που είχε ο Παναθηναϊκός έδειξαν σε εκείνο το σημείο να γέρνουν την «πλάστιγγα» υπέρ των φιλοξενούμενων που έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 18-25.
Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά χαμένα σερβίς, δίνοντας η μία στην άλλη εύκολους πόντους. Ύστερα από ένα πετυχημένο πρώτο χρόνο του Γιάκομπσεν με τον Πανταλέοντα το σκορ διαμορφώθηκε στο 7-7, ενώ ένα σερί 3-0 των «πρασίνων» έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» με 10-7. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και αυτός έκαναν συνεχίζοντας να είναι μπροστά στο σκορ με 14-10 ύστερα από πολύ δυνατό χτύπημα του Ράπτη. Η πίεση είχε περάσει από την πλευρά του Ολυμπιακού και με συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων το «τριφύλλι» κατάφερε να ξεφύγει με 17-11, όμως οι φιλοξενούμενοι βγάζοντας ενέργεια μείωσαν σε 18-14. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρόλο την αντεπίθεση έμειναν ψύχραιμοι και διατήρησαν τη διαφορά των τεσσάρων πόντων, με τον Ανδρεόπουλο να παίρνει τον 21ο πόντο(21-17). Μετά τον ένα πιτσιρικά του Παναθηναϊκού (Ανδρεόπουλο) ανέλαβε δράση ο άλλος, με τον Ράπτη να γράφει το 23-19 και το 24-20, και αμέσως μετά το λάθος του Ζουπάνι το «τριφύλλι» έκανε το 2-2 (25-21) στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.
Στο σετ της μίας ανάσας ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και πήρε το προβάδισμα με 1-4 και έτσι ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός με άσσο του Ράπτη και το σκορ στο 3-5 μείωσε σε 4-5 και αμφότερες οι ομάδες άλλαξαν πλευρές στο παρκέ με τους «πράσινους» να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 6-8. Οι γηπεδούχοι με νέο άσσο του Πελεκούδα αυτή τη φορά, ισοφάρισαν σε 9-9 και όλα έδειχναν πως το φινάλε δεν ήταν κατάλληλο για καρδιακούς. Η «πράσινη» ψυχή μίλησε και πάλι και ο Γιορντάνοφ έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 12-11. Σε εκείνο το σημείο ένα τραγικό λάθος του διαιτητή Γεροθόδωρου «βάφτισε» άουτ τον άσσο του Ράπτη με τη μπάλα να είναι μισό μέτρο μέσα και αντί να γίνει το 13-11 έγινε το 12-12. Το λάθος αυτό επηρέασε τη συγκέντρωση των πράσινων κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» και έφτασαν στη νίκη με 13-15, κερδίζοντας και τον αγώνα με 2-3.
Τα σετ: 25-27, 25-18, 18-25, 25-21, 13-15
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Γιάκομπσεν 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 18 (14/41 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 9 (7/20 επ., 2 άσσοι, 67% υπ. - 30% άριστες), Πανταλέων 9 (7/11 επ., 2 μπλοκ), Ράπτης 22 (18/31 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 64% υπ. - 12% άριστες), Πελεκούδας 11 (8/12 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 47% υπ. - 23% άριστες), Πεντίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Πετρέας 12 (6/8 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Μπέμε 4 (1/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φράγκος 6 (6/11 επ., 58% υπ. - 50% άριστες), Σμιτ 22 (20/34 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Ραούβερντινκ 4 (1/11 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 44% υπ. - 25% άριστες) / Στεφάνου (λ, 62% υπ. - 41% άριστες), Δαρίδης (λ), Ζουπάνι 2 (2/3 επ.), Ανδρεάδης 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 3 (1/1 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 12 (7/19 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 58% υπ. - 32% άριστες).
Ρεπορτάζ: Βασίλης Δ. Κασιμάτης