Από έναν βαθμό πήραν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Οι παίκτες του Δώνη παρουσιάστηκαν νωθροί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στα πρώτα 35 λεπτά, όπου και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα έπεσαν πάνω σε έναν καταπληκτικό Διούδη, ο οποίος με καίριες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που αριθμητικά δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες. Σε καμία από αυτές δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ το ίδιο συνέβη και στις λιγοστές φάσεις που είχε ο Παναθηναϊκός κυρίως από στημένα. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με κορυφαίο του «τριφυλλιού» να αναδεικνύεται χωρίς αμφιβολία ο Σωκράτης Διούδης.
Οι ενδεκάδες και τα συστήματα
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε το «τριφύλλι» με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Διούδης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Γιόχανσον στο δεξί άκρο της άμυνα, ο Ινσούα στο αριστερό, ενώ οι Σένκεφελντ και Κολοβέτσιος αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Χρ. Δώνης και Κουρμπέλης, ενώ η τριάδα πίσω από τον Μακέντα που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης αποτελούνταν από τους Χατζηγιοβάνη δεξιά, Μπουζούκη αριστερά και τον Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιταλό φορ.
Από τη μεριά του ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς αριστερά τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίγκνασον και Γιαννούλη. Εσίτι και Ελ Καντουρί ήταν στον άξονα, ενώ Μπίσεσβαρ, ο Πέλκας και ο Λιμνίος ήταν η υποστηρικτική τριάδα πίσω από τον Άκπομ που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τον «δικέφαλο».
1ο ημίχρονο
Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είδε πολύ γρήγορα τον ΠΑΟΚ να γίνεται απειλητικός και να δημιουργεί δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 3’ ο Μπίσεσβαρ με πολύ όμορφο πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή προσπάθησε να νικήσει τον Διούδη, όμως ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» με τις άκρες των δακτύλων του απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 6’ υπήρξε νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αλλά και πολύ ωραία επέμβαση του Διούδη, ο οποίος απεκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Λημνιού από το ύψος του πέναλτι, μετά από πολύ καλή ατομική ενέργεια του Πέλκα και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα της δημιουργία φάσεων. Στον αντίποδα η ομάδα της Θεσσαλονίκης απείλησε και τρίτη φορά στο 12ο λεπτό με το σουτ του Βιεϊρίνια, από πλάγια κι αριστερά έξω από την περιοχή, να καταλήγει στην αγκαλιά του Διούδη.
Φτάνοντας στο 23ο λεπτό του αγώνα όπου έλαβε χώρα και η πρώτη διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες , ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Φερέιρα ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό, είχαν την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες να προηγηθούν, ωστόσο ο εξαιρετικός Διούδης όποτε χρειάστηκε ήταν παρών διατηρώντας «καθαρή» την εστία του. Από τη μεριά τους οι παίκτες του Δώνη θα λέγαμε πως δεν είχαν παρουσιαστεί στον αγώνα. Οι γραμμές τους είχαν μεγάλη απόσταση, κράτημα στη μπάλα δεν υπήρχε, συνηγορώντας έτσι στις 0 τελικές προς την εστία που Πασχαλάκη που ήταν θεατής στον αγώνα.
Στο 27’ ο ΠΑΟΚ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως και πάλι ο Διούδης παρενέβη αποτελεσματικά. Έπειτα από φάση διαρκείας ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι τόσο το πλασέ του Λημνιού από τη σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, όσο κι εκείνο του Πέλκα μετά από κόντρα, για να ακολουθήσει τελικά κόρνερ για τον ΠΑΟΚ.
Από το 35’ και έπειτα ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο και ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ παράλληλα κράτησε τον αντίπαλό του μακριά από την εστία του Διούδη που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά. Μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη στο 45’, όπου η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη ήταν η καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
2ο ημίχρονο
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αμφότερες οι ομάδες προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Αγιούμπ πέρασε στη θέση του Ζαχίντ, ενώ για τον ΠΑΟΚ Μάτος και Λάμπρου μπήκαν αντί των Βεϊρίνια και Μπίσεσβαρ αντίστοιχα.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 47’ με τον με τον Πέλκα να παίζει το ένα-δύο με τον Άκπομ, να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, αλλά τον Διούδη να διώχνει με τα πόδια το σουτ του. Οι «πράσινοι» απάντησαν στο 54’ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπο, όπου η μπάλα κατέληξε κόρνερ περνώντας κοντά από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας των «πρασίνων» επενέβη και πάλι σε σουτ των Άκπομ και Λάμπρου στο 55’ και 57΄αντίστοιχα, μπλοκάροντας.
Στο 58’ ο Ανουάρ πέρασε στον αγώνα αντικαθιστώντας τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και από εκείνο το σημείο έως το 69ο λεπτό όπου υπήρξε η δεύτερη διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες, ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά. Ο «δικέφαλος» διατηρούσε καλύτερη παρουσία πάνω στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν ήταν το ίδιο απειλητικός με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα πίεζε ψηλά, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, ωστόσο οι τελικές προσπάθειες ήταν ελάχιστες και χαμηλής επικινδυνότητας.
Στο 73’ ο Καμπετσής πέρασε στη θέση του Δώνη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (78’) ο Ροντρίγκο αντικατέστησε τον Πέλκα, σε μια ακόμα αλλαγή για τους θεσσαλονικείς. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, αλλά οι αλλαγές συνεχίστηκαν. Σφιντέρκι κα Μαουρίσιο πέρασαν στις θέσεις των Λημνιού και Εσίτι, ενώ στο 88’ Νούνες και Κολοβός αντικατέστησαν τους Μακέντα και Μπουζούκη.
Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς όμως έπειτα από πονηρό πλασέ του Κολοβού, ο Καμπετσής δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και η μπάλα πέρασε λίγο πλάι από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, μένοντας έτσι το 0-0 μέχρι το τέλος.
Συνοπτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (73’ Καμπετσής), Ζαχίντ (46’ Αγιούμπ), Μπουζούκης (87’ Κολοβός), Μακέντα (87’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης (58’ Ανουάρ).
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46’ Μάτος), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (86’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Λημνιός (86’ Μαουρίτσιο), Πέλκας (78’ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (46’ Λάμπρου), Άκπομ.
Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram
Ρεπορτάζ: Βασίλης Δ. Κασιμάτης