Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από την άσπρη βούλα. Οι «πράσινοι» αν και έμειναν με δέκα παίκτες και 1-0 πίσω στο σκορ από το 60ο λεπτό, κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας με σκόρερ τον Αντονί Μουνιέ στο 87'. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Ουζουνίδη, δεν φάνηκε καθόλου το αριθμητικό μειονέκτημα με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στο γήπεδο με 10 παίκτες.
Στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να δίνουν για μια ακόμα φορά όρκο νίκης ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αφήνει στον πάγκο τον Άντονι Μουνιέ, προτιμώντας τον Όμρι Άλτμαν για το βασικό σχήμα στο 4-4-2. Οι κινήσεις των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικές με το παιχνίδι να έχει αργό τέμπο. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 8ο λεπτό όταν ο Δώνης έκλεψε τη μπάλα, όμως το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Προτό που μπλόκαρε εύκολα.
Ο ρυθμός συνέχισε να είναι αργός με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις, ωστόσο η άμυνα του «τριφυλλιού» λειτουργούσε αρκετά καλά, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν κυρίως με ομαδικό παιχνίδι να φτάσουν στην εστία του Προτό. Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στο 24’ ο Άλτμαν χόρεψε την άμυνα του ΟΣΦΠ από τα αριστερά, ωστόσο η συρτή σέντρα σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε κάποιον αποδέκτη προκειμένου να τη στείλει στα δίχτυα και έτσι η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 38’ ο Κουρμπέλης μέσα στην περιοχή πρόλαβε τον Οτζίτζα πριν αυτός γίνει απειλητικός και με προβολή παραχώρησε πλάγιο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 45’ ωστόσο ο Μιραλάς από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να απειλήσει στέλνοντας τη μπάλα απελπιστικά άουτ και λίγα δευτερόλεπτά αργότερα ο διαιτητής Ευαγγέλου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που απείλησε πρώτος στο 49’, όμως ο Βλαχοδήμος δήλωσε παρών στο πλασέ του Μιραλάς και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 53’ ο Οτζίτζα έδωσε τη θέση του στον Φορτούνη και τρία λεπτά αργότερα το πρώτο σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα από τον Τζανδάρη, κατέληξε άουτ. Στο 60’ έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, καθώς ο Ευαγγέλου καταλόγισε πέναλτι για τράβηγμα του Οικονόμου στον Ανσαριφάρντ, που έβγαινε τετ α τετ από τον Βλαχοδήμο και μάλιστα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Παναθηναϊκού και ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0.
Στο 65’ ο Μαρίνος Ουζουνίδης πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Αυλωνίτη και Μουνιέ να παίρνουν τις θέσεις των Κάτσε και Δώνη, με το «τριφύλλι» να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Παρόλο ότι έπαιζε με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Κουλιμπαλί στο 69' να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Μουνιέ από το δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, η οποία πέρασε παράλληλα από την εστία του Προτό.
Στο 80’ ο Κουλιμπαλί έφυγε και πάλι από τα δεξιά, έκανε τη παράλληλη σέντρα όμως το πλασέ του Λουντ από πολύ κοντινή απόσταση κόντραρε στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και έτσι έμεινε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Χατζηγιοβάνης πήρε τη θέση του κουρασμένου Κουλιμπαλί και στο 82’ ο Τζούρτζεβιτς βγήκε τετ α τετ από τον Βλαχοδήμο, όμως η λόμπα που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Έλληνα τερματοφύλακα. Στα τελευταία λεπτά με τους «πράσινους» να έχουν βγει μπροστά για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, το ματς είχε πάρει τρελό ρυθμό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πάνω κάτω. Στο 87’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα ο Ινσούα ανατράπηκε στα όρια της περιοχής από τον Ένγκελς και έτσι ο Ευαγγέλου καταλόγισε το πέναλτι, με τον Μουνιέ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Ένγκελς, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (56' Φορτούνης), Πάρντο (89' Μάριν), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (78' Τζούρτζεβιτς).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Γιόχανσον, Κάτσε (65' Μουνιέ), Τζανδάρης, Λουντ, Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Δώνης (65' Αυλωνίτης).