Η πορεία πρωταθλητισμού του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο Βόλο, με το ασταμάτητο «τριφύλλι» να παίρνει τη νίκη επί της τοπικής ομάδας με 1-5, διευρύνοντας στα 10 παιχνίδια το αήττητο σερί του από την αρχή της Super League!

Οι «πράσινοι» είχαν σε δαιμονιώδη μέρα τον Παλάσιος, ο οποίος με δύο εκπληκτικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο (39’ και 44’) άνοιξε το δρόμο για ένα ακόμα διπλό με εμφατική εμφάνιση. Στην επανάληψη οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν να «καθαρίσουν» το ματς με τους Χουάνκαρ (63’) {χρεώθηκε αυτογκόλ του Εσκοβαλ}, Τσέριν (67’) και Σπόραρ (76’) να σκοράρουν και να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη 10η συνεχόμενη νίκη του «τριφυλλιού». Μείωσε με πέναλτι για το Βόλο ο Νοκέρτ στο 84ο λεπτό.

Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός με το 10/10, που αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του στο πρωτάθλημα. Εκπληκτική η παρουσία περίπου 15.000 φίλων του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό που έβαψαν καταπράσινο το Βόλο

Οι ενδεκάδες και τα συστήματα

Το 4-3-3 δεν διαφοροποιήθηκε από τον Ιβάν Γιοβάνοβτς. Ο Μπρινιόλι ήταν στο τέρμα, ο Σάντσες στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ στο αριστερό και οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον στα στόπερ. Οι Πέρεθ, Τσέριν και Μπερνάρντ  συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, με τον τελευταίο να αγωνίζεται πιο μπροστά από τους άλλους δύο. Τέλος, στην τριάδα της επίθεσης, ο Παλάσιος βρέθηκε στο δεξί «φτερό», ο Βέρμπιτς στο αριστερό και ο Σπόραρ στην κορυφή.

Από τη μεριά του ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε το συνηθισμένο 4-2-3-1. Ο Κλέιμαν βρέθηκε στην εστία, οι Λούνα και Άλχο αριστερά και δεξιά στα άκρα της άμυνας, αντίστοιχα και ο Σιέλης με τον Εσκοβάλ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Τσοκάνης και Μπαριέντος αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μεσκίδα μπροστά τους. Στα άκρα οι Ντέλετιτς και Πάολο Φερνάντες και ο Οζέγκοβιτς προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης.

1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φούρια στο ματς και είχε την πρώτη του τελική στον αγώνα στο 3ο λεπτό όταν ο Βέρμπιτς προσπάθησε να βρει το «Γ» της εστίας του Κλέιμαν, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 7’ η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά από το σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα κόντραρε στον Μάγκνουσον και ο κίνδυνος πέρασε!

Στο 12’ από όμορφη ατομική προσπάθεια του Μπερνάρντ και «γλυκιά» σέντρα, ο Βέρμπιτς ήρθε με φόρα και δυνατό άλμα να «πιάσει» την κεφαλιά, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 15ο λεπτό και πάλι ο ορεξάτος Βέρμπιτς, πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου και γύρισε σουτάροντας, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ σε μία ακόμα τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Ο Βόλος δεν απειλούσε το «τριφύλλι», σε αντίθεση με τους «πράσινους» που είχαν υπομονή την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσαν να βρουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χτυπήσουν. Σε μία από αυτές στο 24’, από όμορφο συνδυασμό από τα δεξιά και σέντρα του Παλάσιος, η μπάλα έφτασε στον Σπόραρ, που γύρισε και σούταρε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Βόλου, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε και μπλόκαρε.

Μία πτώση του Βέρμπιτς στην περιοχή του Βόλου από μονομαχία με τον Φερνάντες έφερε τις πράσινες διαμαρτυρίες, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, στο 29ο λεπτό. Στο 32’ και πάλι ο Σλοβένος εξτρέμ του Παναθηναϊκού συνέκλινε από τα αριστερά και σούταρε ξανά, όμως και πάλι το σουτ ήταν αδύναμο, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε και δικαιούνταν στο 39’. Ο Παλάσιος έφυγε από τα δεξιά στην κόντρα, έβγαλε εκτός φάσης τον Λούνα με μία αλλαγή κατεύθυνσης και με πλασάροντας με εξωτερικό φάλτσο τον Κλέιμαν στη δεξιά του γωνία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Παλάσιος! Στο 44’ ο Αργεντινός κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και χωρίς να το περιμένει κάποιος σούταρε χαμηλά με το αριστερό, νίκησε για δεύτερη φορά τον Κλέιμαν χαμηλά στην αριστερή του γωνία κάνοντας το 0-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος προχώρησε σε μία αλλαγή με τον Νοκέρ να περνάει στη θέση του Μεσκίδα, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια 11άδα.

Ο Βόλος μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 48’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή ύστερα από δυνατό σουτ του Οζέγκοβιτς, αλλά ο Μάγκνουσον έβαλε την προβολή και η μπάλα πέρασε κόρνερ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 52’ ο Τσέριν δοκίμασε το πόδι του από καλή θέση, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, στην πρώτη επίσκεψη του «τριφυλλιού» στα καρέ του Κλέιμαν στο δεύτερο μέρος.  

Ο Βόλος ζητούσε το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο ματς και με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60’) λίγο έλειψε να το πετύχει, αλλά ο Οζέγκοβιτς από κοντά σούταρε απελπιστικά άστοχα έπειτα από γύρισμα του Πάολο Φερνάντες.

Στο 63ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Χουάνκαρ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Εσκοβάλ, άλλαξε πορεία και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα. Η Κουρομπύλια σήκωσε τη σημαία καταλογίζοντας σε θέση οφσάντ τον Βέρμπιτς, όμως ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR είδε ότι ο παίκτης του «τριφυλλιού» δεν επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Κλέιμαν και έτσι κατοχυρώθηκε το 0-3.

Το γκολ έδωσε φτερά στους «πράσινους» που με συνοπτικές διαδικασίες έκαναν και το 0-4. Στο 67’ ο Κλέιμαν απέκρουσε τακουνάκι του Σπόραρ, ο Τσέριν πήρε το… ριμπάουντ και με πολύ ωραίο πλασέ στην δεξιά γωνία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη αλλαγή για τον Γιοβάνοβιτς έγινε στο 69ο λεπτό με τον Βέρμπιτς να δίνει τη θέση του στον Κουρμπέλη. Η αλλαγή έφερε τον Μπερνάρντ σε θέση αριστερού εξτρέμ και ο αρχηγός έγινε ο τρίτος παίκτης της μεσαίας γραμμής. Στο 71' διπλή αλλαγή για τον Βόλο, έφερε τον Κούτσια αντί Οζέγκοβιτς και τον Ματίγια αντί του Μπαριέντος.

Στο 72' κόρνερ για τον Παναθηναϊκό από δεξιά, το εκτέλεσε ο Μπερνάρντ , ο Παλάσιος έκανε ανάποδο «ψαλίδι» με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ!

Ο Σπόραρ δεν γινόταν να λείπει από την πανδαισία γκολ του Παναθηναϊκού. Στο 76’ ο Μπερνάρντ έπαιξε το ένα-δύο με τον Χουάνκαρ, ο οποίος βγήκε στον χώρο, πάσαρε στον Σπόραρ κι εκείνος με ωραίο τελείωμα πέτυχε ένα ακόμα τέρμα με τη φανέλα των «πράσινων», γράφοντας το 0-5!!!

Αμέσως μετά το γκολ (78’) ο Σπόραρ και ο Πέρεθ, έδωσαν τις θέσεις τους στους Ιωαννίδη και Τσοκάι αντίστοιχα.

Ο Σιδηρόπουλος στο 82’ και με τη συμβουλή του VAR καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Βόλου, για ανατροπή του Σένκεφελντ. Ο Νοκέρτ εκτέλεσε εύστοχα α λα Πανένκα  στο 84’, μειώνοντας σε 1-5 για το Βόλο.

Γκάνεα και Κώτσιρας, πέρασαν στις θέσεις των Μπερνάρντ και Σάντσες στο 86’, στις τελευταίες αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δ. Κασιμάτης

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram