Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα ο Παναθηναϊκός μαζί με τις υπόλοιπες έξι ομάδες που είχαν μείνει τηλεοπτικά άστεγες, μετά το ραντεβού που είχαν με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, συμφώνησαν με την ΕΡΤ, η οποία θα προσφέρει ετησίως 14,3 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο «καθαρά» για τα δικαιώματα των επτά ΠΑΕ, με την συμφωνία να έχει ισχύ για δύο χρονιά με προοπτική ανανέωσης για ακόμα τρία.
Από αυτά το «τριφύλλι» θα βάλει ένα πολύ σημαντικό ποσό στα ταμεία του, καθώς σύμφωνα με το brand name που διαθέτει θα εισπράξει τα 4.2 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα με τον ίδιο τρόπο θα μοιράζονται στις υπόλοιπες ομάδες. Μάλιστα το ποσό αυτό μπορεί ν' αυξηθεί ανάλογα την ΠΑΕ και ανάλογα τον διαφημιστικό χρόνο.
Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΡΤ έχει συμφωνήσει με τις ομάδες και σε περίπτωση υποβιβασμού τους. Έτσι αν μια ομάδα υποβιβαστεί τότε θα έχει εξασφαλισμένο το ίδιο ποσό και για την επόμενη σεζόν στη Super League 2 μόνο για μια χρονιά.
Αναλυτικά το ποσό που θα πάρει η κάθε ΠΑΕ:
Παναθηναϊκός: 4,2 εκατομμύρια ευρώ
Άρης: 2 εκατομμύρια ευρώ
Ατρόμητος: 1,9 εκατομμύρια ευρώ
Ξάνθη: 1,65 εκατομμύρια ευρώ
Παναιτωλικός: 1,65 εκατομμύρια ευρώ
Απόλλων Σμύρνης: 1,45 εκατομμύρια ευρώ
Λαμία: 1,45 εκατομμύρια ευρώ