Με τους Γιάννη Μπουζούκη, Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Αργύρη Καμπετσή να κάνουν πράγματα και θάματα ο Παναθηναϊκός έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Λαμίας με 3-1. Οι «πράσινοι» παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφεραν να πάρουν το απόλυτο μέσα σε δύο αγωνιστικές και οδηγούνται πλέον στη διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας «εξαφανίσει» το -6.

Η ενδεκάδα και το σύστημα

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 3-4-3 με την ενδεκάδα να αποτελείται από τον Διούδη στο τέρμα και τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Μαυρομάτη στην τριάδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Οι Κουρμπέλης και Στάικος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Κουλιμπαλί και Ινσούα να καλύπτουν ολόκληρη την δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Τέλος οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης ξεκίνησαν λίγο πιο πίσω από τον Μουνιέ που είχε και πάλι τον ρόλο του φορ.

"Πενιά" Μπουζούκη και κενά στην άμυνα

Το ματς στα πρώτα λεπτά ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ήλεγχε και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ανωτερότητα αυτή του «τριφυλλιού» είχε ως αποτέλεσμα να δώσει νωρίς το προβάδισμα στους γηπεδούχους και συγκεκριμένα με τη  συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα. 

Ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας και πάτησε την μπάλα για τον Μπουζούκη, ο νεαρός άσσος εμπιστεύτηκε για μια ακόμα φορά το αριστερό του πόδι με τη μπάλα να κοντράρει στον Αναστασιάδη και να καταλήγει στα δίχτυα του Μελισσά κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια μία προσπάθεια του Μπαράλες  στο 19’ σταμάτησε πάνω στον Διούδη, ενώ στο 21’ από σουτ του Μουνιέ, η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Μελισσά. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο παρόλο την υπεροχή τους κατάφεραν να απολέσουν το προβάδισμα στο 36ο λεπτό, όταν και η Λαμία έφερε το παιχνίδι στα ίσια, κόντρα στη ροή του ματς.

Ο Μπλάζιτς γέμισε από τα δεξιά στην περιοχή του Παναθηναϊκού με τον Αντέζτο να βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι και να παίρνει στο αέρα την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το γκολ της ισοφάρισης φάνηκε πως αποσυντόνισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δυσκολεύονταν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων, ενώ παρουσίαζαν και κάποια αμυντικά κενά, ωστόσο μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.   

Τρεις αλλαγές μέχρι το 57’ και σόου από τους μικρούς

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε δύο αλλαγές, περνώντας στη θέση των Πούγγουρα και Κουλιμπαλί τους Γιόχανσον και Καμπετσή, αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα με το «τριφύλλι» να αγωνίζεται με τέσσερις παίκτες στην άμυνα (4-2-3-1) και τον Καμπετσή στο ντεμπούτο του με τη πράσινη φανέλα να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.  Οι αλλαγές έδωσαν πνοή στο «τριφύλλι» ωστόσο στο 57ο λεπτό ο τεχνικός των «πρασίνων» ολοκλήρωσε τις διορθωτικές κινήσεις του περνώντας στη θέση του Μουνιέ τον Εμμανουηλίδη, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα έβαζε και πάλι σε θέση οδηγού το «τριφύλλι».

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός το βρήκε στο 70ο λεπτό όταν ο Εμμανουηλίδης έδωσε εκ' νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους και μάλιστα από ασίστ του Καμπετσή.

Ο Καμπετσής κράτησε ωραία τη μπάλα εξώ από την περιοχή της Λαμίας και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την κάθετη πάσα στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Μελισσά κάνοντας το 2-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο χορτάρι ψάχνοντας μάλιστα μία ακόμα ευκαιρία για να κάνουν τρία τα τέρματα τους. Κάτι τέτοιο έγινε στο 88’ με τον Κουρμπέλη να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι και να κάνει το 3-1.

Συγκεκριμένα ο Χατζηγιοβάννης χόρεψε από τα αριστερά την άμυνα της Λαμίας και μπαίνοντας στην περιοχή ανατράπηκε από τον Αντέτζο με τον διαιτητή Τσαμούρη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός των «πρασίνων», Δημήτρης Κουρμπέλης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας στην άλλη γωνία τον Μελισσά γράφοντας έτσι το τελικό 3-1 μέσα σε αποθέωση.  

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (46’ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί (46’ Γιόχανσον), Κουρμπέλης, Στάικος, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57’ Εμμανουηλίδης).

ΛΑΜΙΑ (M. Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (73’ Τσούκαλος), Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Καραγκούνης (54’ Μπουλούλης), Μπλάζιτς, Δημούτσος (73’ Οσμάν), Επστάιν, Μπαράλες. 

Διαιτητής: Α. Τσαμούρης (Πειραιά).

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δ. Κασιμάτης