Με τέσσερις παίκτες της ομάδας Κ19 να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα της πρώτης ομάδας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στη ρεβάνς της Παναχαϊκής με σκορ 2-0 και «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο το εισιτήριο για την επόμενη φάση (16) του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Γιώργος Δώνης έχοντας την άνεση που του έδινε το 3-1 του πρώτου αγώνα, χρησιμοποίησε ως βασικούς τους Σερπέζη και Ζαγαρίτη, ενώ στη συνέχεια πέρασε στο ματς τους Βαγιαννίδη και Αλεξανδρόπουλο, με τους μικρούς να έχουν καλή απόδοση στην πρώτη τους εμφάνιση με την ανδρική ομάδα σε επίσημο αγώνα. Πολύ καλή και η παρουσία του επίσης νεαρού Κώστα Αποστολάκη.  

Στο αγωνιστικό σκέλος το «τριφύλλι» ήταν πολύ ανώτερο από την ομάδα της Πάτρας και πετυχαίνοντας όλα του τα γκολ (Κολοβός-Καμπετσής) στο δεύτερο μέρος έφτασε σε μία άνετη νίκη στο παγωμένο και με λιγοστούς φιλάθλους στις εξέδρες ΟΑΚΑ.

Οι ενδεκάδες και στα συστήματα

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού πολλά νέα πρόσωπα. Το «τριφύλλι» παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα από δεξιά στα αριστερά τους Αποστολάκη, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και Ζαγαρίτη. Οι Νούνες και Κουρμπέλης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, Κολοβός πήγε στην αριστερή πλευρά, ο Μπεκ στη δεξιά και ο Σερπέζης ήταν λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Καμπετσή.

Από τη μεριά του ο Σπύρος Μπαξεβάνος επέλεξε σχηματισμό 4-4-2 με τους Καπούταγλη, Πατάπη, Πατρώνη, Μαυρία, Ιντζόγλου, Παπατόλιο, Αντωνακόπουλο, Μουστακόπουλο, Λινάρδο, Μασούρα και Τσελεπίδη.

1ο ημίχρονο

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα έλαβε χώρα η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα που ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεκ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καμπετσής από την καρδιά της άμυνας της Παναχαϊκής πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τη μπάλα να φτάνει στον Κολοβό που κινούνταν στο δεύτερο δοκάρι, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα (16’) η Παναχαϊκή απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Αντωνακόπουλος έπειτα από κόντρα ρόλαρε στην πλάτη του Μαυρομμάτη και σούταρε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, αλλά ο στόπερ του Παναθηναϊκού έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 23’ ο Σερπέζης από θέση μέσα δεξιά στην μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά όμως ο Καπούταγλης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και στο 25’ ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια που ξεκίνησε από δεξιά με τον Αποστολάκη, η μπάλα έφτασε έξω από τη μικρή περιοχή στον Κολοβό, ο οποίος πλάσαρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στα σώματα των αμυντικών της Παναχαϊκής και πέρασε κόρνερ.

Η εικόνα στα πρώτα 30 λεπτά του πρώτου ημίχρονου έδειχνε τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί πολύ εύκολα τη μπάλα και να πραγματοποιεί ευκαιρίες, ενώ η Παναχαϊκή αμύνονταν μαζικά και περίμενε να της δοθεί η ευκαιρία για να «χτυπήσει» στη κόντρα.

Στο 38’ οι «πράσινοι» προχώρησαν στην πρώτη τους αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Κολοβέτσιος αποχώρησε από τον αγώνα με ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Αλεξανδρόπουλο, που μετά τους Σερπέζη και Ζαγαρίτη έγινε ο τρίτος 18χρονος που αγωνίζονταν στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Η αλλαγή αυτή έφερε και ανακατάταξη στην πράσινη ενδεκάδα με τον Νούνες να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας και τον Αλεξανδρόπουλο να αγωνίζεται στα χαφ δίπλα στον Κουρμπέλη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι ανώτερος από την Παναχαϊκή, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μένοντας έτσι το 0-0.    

2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει το γκολ που έψαχνε. Στο 52’ έπειτα από σέντρα του Αποστολάκη, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στον Κολοβό, ο οποίος με σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Μάλιστα αυτό το γκολ αποτέλεσε το πρώτο τέρμα του Κολοβού με τη «πράσινη» φανέλα.

Στο 60’ ο Σπύρος Μπαξεβάνος έκανε την πρώτη του αλλαγή περνώντας στη θέση του Τσελεπίδη τον Κολ, με σκοπό η ομάδα της Πάτρας να γίνει περισσότερο επιθετική. Στο 63’ ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε διπλή αλλαγή περνώντας στις θέσεις των Σερπέζη και Μπεκ τους Φάουστο και Βαγιαννίδη, με τον πιτσιρικά να κάνει και αυτός το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα ο Βαγιαννίδης δεν άργησε να δείξει δείγμα του ταλέντου του καθώς με όμορφη ενέργεια και κάθετη πάσα με το εξωτερικό έβγαλε σε τετ α τετ τον Καμπετσή (63’), ο οποίος ωστόσο μετά το πλασέ του είδε τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καπούταγλη.

Τρία λεπτά αργότερα (66’) οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, όμως ο Διούδης εκτινάχτηκε στο δεξί «Γ» της εστίας του και σε δύο χρόνους μπλόκαρε τη μπάλα από την κεφαλιά του Κυνηγόπουλου. Στο 69’ η ομάδα της Πάτρας έκανε μία ακόμα αλλαγή με τον Μωραΐτη να περνά στη θέση του Αντωνακόπουλου.

Στο 71’ ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Καμπετσή να βγαίνει εκ νέου σε τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Κολοβού και αυτή τη φορά να βρίσκει στόχο, να νικά τον Καπούταγλη και να γράφει το 2-0.

Τρία λεπτά μετά το γκολ του «τριφυλλιού» οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν και αυτοί τις αλλαγές τους με τον Μαυριά να αφήνει τη θέση του στον Κυνηγόπουλο.

Στο 77’ ο Κολοβός από νέα πάσα του Βαγιαννίδη έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 3-0, πλασάροντας άουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει και μέχρι το τέλος δεν άλλαξε απολύτως τίποτα με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος(38᾽ Αλεξανδρόπουλος), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης, Αποστολάκης, Κουρμπέλης, Νούνες, Κολοβός, Σερπέζης(63᾽Φάουστο), Μπεκ(63᾽Βαγιαννίδης), Καμπετσής.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Μαυριάς(72᾽Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος(69᾽ Μωραϊτης), Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Τσελεπίδης(60᾽ Κολ).

Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δ. Κασιμάτης