Χαρούμενος που θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ματίας Γιόχανσον. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» μίλησε το επίσημο κανάλι της ομάδας στο youtube λέγοντας μεταξύ άλλων πως επέλεξε να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό για να κερδίσει τίτλους αλλά και να επιστρέψει στη Εθνική ομάδα της Σουηδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος που θα παίξω στον Παναθηναϊκό που θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για τους στόχους του με την ομάδα: «Ήρθα εδώ για να κερδίσω τίτλους, να παλέψω για να είμαστε πρώτοι και να επανέλθω στην Εθνική Σουηδίας οπότε θέλω να βοηθάω τον Παναθηναϊκό να κερδίσει παιχνίδια».

Για τα χαρακτηριστικά του: «Μου αρέσει να επιτίθεμαι, είμαι γρήγορος και να είμαι επιθετικός και θεωρώ ότι είμαι καλός στο ποδόσφαιρο».

Για το πώς του αρέσει να παίζει: «Είμαι περισσότερο επιθετικός αμυντικός, αν μπορείς να το πεις».

Για το τι ήξερε για τον Παναθηναϊκό: «Είχα μιλήσει με τον Νίκλας πριν έρθω εδώ. Τον ρωτούσα για το κλαμπ, τους οπαδούς και μόνο θετικά πράγματα είχε να μου πει. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Για την άποψη του για την εικόνα των πράσινων με την Γκαμπάλα: «Θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το στυλ ποδοσφαίρου που μου αρέσει και μένα. Να έχουμε εμείς την μπάλα στην κατοχή μας και να είμαστε συνέχεια στην επίθεση»