Η εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ντνίπρο με 3-1 σε συνδυασμό με την εμφάνιση των «πρασίνων» στο ματς της Σλοβακίας, συνηγορούν πως δύσκολα το «τριφύλλι» θα χάσει την πρόκριση στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην πράξη αυτόματα θα στείλει τους «πράσινους» στους Ομίλους του Europa League, ενώ θα αφήσει ανοιχτό και το όνειρο συμμετοχής στους Ομίλους του Champions League.
Ανεξάρτητα σε ποια από τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός, η εξέλιξη αυτή θα φέρει και την αλλαγή έδρας του Παναθηναϊκού για τα εντός έδρας παιχνίδια είτε του Europa είτε του Champions League.
Αυτό θα συμβεί καθώς τα στάνταρ της UEFA για τις δύο αυτές διοργανώσεις δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν πλέον από το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, με αποτέλεσμα το ΟΑΚΑ να είναι μονόδρομος.
Αυτό από τη μία έχει το αρνητικό πως οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε θα παίρνουν την ίδια ώθηση από τους φιλάθλους μίας και οι εξέδρες στο ΟΑΚΑ απέχουν από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα η ατμόσφαιρα δε θα είναι τόσο «καυτή» για τον αντίπαλο. Από την άλλη όμως θα επιστρέψει σε περισσότερους φίλους της ομάδας να παρακολουθήσουν από κοντά όσα ευρωπαϊκά παιχνίδια δώσει ο Παναθηναϊκός, κάτι που είναι βέβαιο πως έχει λείψει σε πολλούς αν όχι σε όλους.